ATP
Στο θρόνο της Νάπολης ο Musetti (vids)

 
Lorenzo Musetti
Lorenzo Musetti © Riccardo Lolli/@tennisnapolicup
tn team Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022 - 19:02

O Lorenzo Musetti κέρδισε τον ιταλικό τελικό με τον Matteo Berrettini και έγινε ο πρώτος παίκτης που ανέβηκε στον "θρόνο" του Tennis Napoli Cup στη Νάπολη.

Ο 20χρονος Ιταλός αναδείχθηκε πρωταθλητής στο νεοσύστατο ιταλικό τουρνουά, κερδίζοντας τον συμπατριώτη του, Berrettini, στον τελικό, με 7-6 (5), 6-2.

Το 1ο σετ ήταν πολύ κλειστό και χρειάστηκε περισσότερα από 80 λεπτά για να ολοκληρωθεί, με τους δυο παίκτες να οδηγούνται στο tie-break, αφού αμφότεροι είχαν ευκαιρίες για break και κανείς δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει.

Στη νευραλγική διαδικασία του tie-break, ο νεότερος από τους δυο Ιταλούς ήταν εκείνος που κατάφερε να επιβληθεί, κάνοντας ένα πολύ σημαντικό mini-break για να φτάσει σε τριπλό set point στο 6-3. Αξιοποίησε την 3η ευκαιρία του - 1η στο δικό του σερβίς - για να πάρει το tie-break με 7-5.

Μετά απ' αυτό άνοιξε ο δρόμος για τον Musetti, που έκανε break στο εναρκτήριο game του 2ου σετ και προηγήθηκε με 2-0. Δεν απειλήθηκε καθόλου το σερβίς του σ' αυτό το σετ και στο 7ο game έκανε ένα ακόμα break, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του στο 8ο game με ένα love service game για το 6-2.

Αυτός ήταν ο 2ος τελικός και ο 2ος τίτλος για τον Musetti (2-0), που είχε κατακτήσει και το 500άρι του Αμβούργου τον περασμένο Ιούλιο. Θα κερδίσει μια θέση ο 20χρονος και θα βρεθεί για 1η φορά στο Νο.23 του κόσμου αύριο.

Για τον Berrettini, που θα κερδίσει 2 θέσεις και θα ανεβεί στο Νο.14, αυτός ήταν ο 12ος τελικός στην καριέρα του (7-5 σε τελικούς), 4ος στη φετινή χρονιά (2-2).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots