ATP
Μεγάλος Stan στους "8" της Βασιλείας! (vids)

 
Stan Wawrinka
Stan Wawrinka © Swiss Indoors/Markus Peter
tn team Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 - 0:00

O Stan Wawrinka πήρε μια ακόμα μεγάλη νίκη στη Βασιλεία και προκρίθηκε στον σημαντικότερο προημιτελικό του στα 2 τελευταία χρόνια. Συνεχίζουν τα νικηφόρα τους σερί οι Felix Auger-Aliassime και Holger Rune.

Με νέα μεγάλη εμφάνιση, ο Stan Wawrinka υπέταξε και τον Brandon Nakashima με 6-4, 5-7, 6-4 και πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Swiss Indoors στη Βασιλεία.

Ο 37χρονος Ελβετός παίζει το καλύτερό του τένις εδώ και αρκετό καιρό και αυτή είναι η πρώτη φορά που προκρίνεται σε έναν προημιτελικό σε 500άρι ή μεγαλύτερο τουρνουά στα 2 τελευταία χρόνια, από το Paris Masters του 2020.

Αύριο ο Stan θα διεκδικήσει την είσοδο στα ημιτελικά του τουρνουά της πατρίδας του, απέναντι στον πολύ δυνατό Roberto Bautista Agut. Ο Ισπανός είχε κερδίσει μερικές ώρες νωρίτερα τον Andy Murray με 6-3, 6-2, σε μια εμφατική νίκη.

Αψεγάδιαστος ήταν ο Felix Auger-Aliassime, ο οποίος συνέτριψε τον Miomir Kecmanovic με 6-1, 6-0 σε 49 μόλις λεπτά και έφτασε έτσι τη 10η διαδοχική νίκη του! Ο 22χρονος Καναδός μετά τους τίτλους στο Χιχόν και στην Αμβέρσα διεκδικεί το 3ο διαδοχικό τρόπαιό του σε 3 εβδομάδες.

Στα προημιτελικά θα παίξει με τον Alexander Bublik, που πήρε κι αυτός την πρόκριση με εμφατικό τρόπο, επικρατώντας του Albert Ramos-Vinolas με 6-3, 6-3.

Τέλος, το νικηφόρο του σερί συνεχίζει και ο πολύ φορμαρισμένος Holger Rune. Ο 19χρονος Δανός επιβλήθηκε του Ugo Humbert με 6-4, 6-2 και έφτασε τις 7 διαδοχικές νίκες και τις 11 στα 12 τελευταία παιχνίδια του.

Αύριο θα αντιμετωπίσει τον προερχόμενο από τα προκριματικά Arthur Rinderknech, που κέρδισε τον Alex Molcan με 6-2, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots