ATP
Κέρδισε και τον Fritz o Simon! (vids)

 
Gilles Simon
Gilles Simon © Rolex Paris Masters
tn team Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 - 21:57

Δεν είναι ακόμα έτοιμος να "κρεμάσει" τη ρακέτα του ο Gilles Simon, που έδωσε μια ακόμα πολύ σπουδαία μάχη και κέρδισε τον Taylor Fritz, για να προκριθεί στους "16" του παρισινού Masters!

Τρομερά πράγματα κάνει ο Gilles Simon στο τελευταίο τουρνουά της καριέρας του. Μετά τη μεγάλη ανατροπή στον αγώνα του με τον Andy Murray, o 37χρονος Γάλλος πέτυχε μια σπουδαία νίκη και επί του Νο.9 του ταμπλό, Taylor Fritz, με 7-5, 5-7, 6-4, έπειτα από 3 ώρες και 6 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Simon, ο οποίος θα κλείσει τα 38 σε 2 περίπου μήνες αλλά παραμένει σε πολύ καλή σωματική κατάσταση, έσβησε τριπλό set point στο 1ο σετ, στο 4-5, 0-40, για να το κατακτήσει με 7-5!

Στη συνέχεια προηγήθηκε με break και στο 2ο σετ, στο 2-1, όμως ο Fritz ισοφάρισε άμεσα σε 2-2. Στο 11ο game o Γάλλος είχε τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί εκ νέου με break, σε πολύ πιο κρίσιμο σημείο αυτή τη φορά, όμως ο Fritz έσβησε 3 break points και κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί με 6-5. Στο επόμενο game έκανε και το break o Αμερικανός, για να στείλει το παιχνίδι σε 3ο σετ.

Παρότι πολλά χρόνια νεότερος, ο Fritz δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή στο 3ο σετ. Είχε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει πρώτος break στο 6ο game, όμως ο Simon έσβησε 3 break points και κράτησε το σερβίς του για το 3-3. Αργότερα ο Γάλλος έκανε και το αποφασιστικό break, για να περάσει μπροστά με 5-4 και να σερβίρει επιτυχημένα για τη μεγάλη νίκη.

Αυτή ήταν η πρώτη Top 15 νίκη για τον Simon στα τελευταία 2 χρόνια και η μεγαλύτερη βάσει κατάταξης από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν είχε κερδίσει τον Daniil Medvedev στη Μασσαλία.

Σε μια πραγματική κατάθεση ψυχής του Γάλλου τενίστα στο Bercy, θα επιστρέψει στο court αύριο για να αντιμετωπίσει έναν από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες στον κόσμο, τον Felix Auger-Aliassime, για τον 3ο γύρο του Paris Masters.

Λίγο πριν τον Simon, την πρόκριση για τον 3ο γύρο πήρε και ο Holger Rune, ο οποίος έφτασε τις 15 νίκες στις 17 τελευταίες αναμετρήσεις του. Ο 19χρονος Δανός επιβλήθηκε του Hubert Hurkacz με 7-5, 6-1 και θα αντιμετωπίσει αύριο τον Andrey Rublev, για μια θέση στα προημιτελικά.

Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις του έδωσε και ο Grigor Dimitrov, ο οποίος επιβλήθηκε του Fabio Fognini με 6-0, 7-5 και θα παίξει αύριο με το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Carlos Alcaraz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots