ATP
Όλο και πιο κοντά στο Year-end No.1 o Alcaraz (vids)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 - 16:25

O Carlos Alcaraz έχασε μόνο 4 games από τον Grigor Dimitrov, προκρίθηκε στα προημιτελικά του Paris Masters και έκανε ένα ακόμα βήμα προς το πρώτο Year-end No.1 της καριέρας του.

Στα 19 του μόλις χρόνια, ο Carlos Alcaraz έχει μια πολύ καλή ευκαιρία για να εξασφαλίσει το πρώτο Year-end No.1 της καριέρας του, μετά τα ήδη πολύ σπουδαία επιτεύγματα του No.1 και της κατάκτησης του US Open.

Μετά και τον αποκλεισμό χθες του Rafael Nadal, o Alcaraz μπορεί να εξασφαλίσει την παραμονή του στο Νο.1 μέχρι το τέλος της χρονιάς ακόμα και από αυτή την εβδομάδα, αν κερδίσει τον τίτλο στο Bercy.

Δεν θα είναι εύκολο, αλλά ο Ισπανός μπήκε ήδη στα προημιτελικά, μετά την πολύ καλή εμφάνιση και νίκη του με 6-1, 6-3 επί του Grigor Dimitrov, έπειτα από 72 λεπτά αγώνα.

Ο Alcaraz έσβησε τα 3 από τα 4 break points που αντιμετώπισε και αξιοποίησε τις 5 από τις 7 δικές του ευκαιρίες. Στο 1ο σετ έκανε τα 3 από αυτά τα break και επιβλήθηκε με 6-1. Και στο 2ο σετ ξεκίνησε ιδανικά ο Ισπανός, αποκτώντας ένα προβάδισμα με 6-1, 3-0.

Ο Dimitrov κατάφερε να ξαναμπει στο παιχνίδι, ξεκινώντας μια αντεπίθεση διαρκείας. Ισοφάρισε σε 3-3 ο Βούλγαρος και είχε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει και τον έλεγχο του σετ, έχοντας διπλό break point στο 3-3, 15-40.

Ο Alcaraz ανταποκρίθηκε θετικά σ' αυτό το πολύ κρίσιμο σημείο, κερδίζοντας 4 πόντους στη σειρά, για να ανακτήσει το προβάδισμα με 4-3. Στο επόμενο game έκανε και το break o Ισπανός, για να σερβίρει επιτυχημένα για το 6-3 και να ολοκληρώσει τη νίκη του.

Ο Alcaraz προκρίθηκε για 1η φορά στα προημιτελικά του Bercy, ενώ αυτή τη χρονιά έχει προκριθεί τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά στα 6 από τα 8 Masters 1000 τουρνουά που αγωνίστηκε.

Ο Ισπανός θα περιμένει την αναμέτρηση του Holger Rune με τον Andrey Rublev, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει αύριο στα προημιτελικά.

Νωρίτερα σήμερα, συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις των τελευταίων εβδομάδων έδωσε ο Lorenzo Musetti, ο οποίος έβγαλε εκτός το Νο.3 του ταμπλό, Casper Ruud, κερδίζοντάς τον με 4-6, 6-4, 6-4.

Ο Musetti πιθανότατα θα παίξει με τον Novak Djokovic στα προημιτελικά, με τον Σέρβο να πρέπει βεβαίως να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά πρώτα, στον σημερινό του αγώνα με τον Karen Khachanov.

Τέλος, ο Frances Tiafoe μπήκε επίσης στα προημιτελικά, κερδίζοντας τον Alex De Minaur με 6-3, 7-6 (5). Ο Αμερικανός, που είναι σταθερά σε τελικές φάσεις μεγάλων τουρνουά μετά την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά του US Open, θα περιμένει την αναμέτρηση του Felix Auger-Aliassime με τον Gilles Simon.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots