ATP
16 σερί νίκες ο Auger-Aliassime (vids)

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime © Rolex Paris Masters
tennisnews team Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 - 16:45

Τη 16η διαδοχική του νίκη έφτασε ο Felix Auger-Aliassime, που κέρδισε με straight sets και τον Frances Tiafoe, κάνοντας δικό του το πρώτο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Paris Masters.

Συνεχίζει την προέλασή του στα indoor τουρνουά της Ευρώπης ο Felix Auger-Aliassime, ο οποίος επιβλήθηκε του Frances Tiafoe με 6-1, 6-4 και εξασφάλισε την παρουσία του στους αυριανούς ημιτελικούς του παρισινού Masters στο Bercy.

Ο 22χρονος Καναδός τενίστας, ο οποίος κατέκτησε τα τρια τελευταία τουρνουά που αγωνίστηκε, τα 250άρια της Φλωρεντίας και της Αμβέρσας και το 500άρι της Βασιλείας, είναι αναμφίβολα ένα από τα φαβορί και στο Παρίσι, όπου διεκδικεί τον πρώτο τίτλο του σε Masters.

Αυτή θα είναι μόλις η 2η παρουσία του σε Masters ημιτελικό, 3,5 χρόνια μετά την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Μαϊάμι το 2019. Φέτος έπαιξε σε 4 συνεχόμενους προημιτελικούς σε Masters διοργανώσεις, αλλά τους έχασε όλους, σε Μαδρίτη, Ρώμη, Μόντρεαλ και Σινσινάτι.

Σήμερα ο Auger-Aliassime μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και αξιοποίησε τα πολλά λάθη του Tiafoe στο 1ο σετ, για να το κερδίσει μέσα σε μισή ώρα με 6-1. Στο 2ο σετ έκανε ξανά νωρίς το break, για να προηγηθεί με 6-1, 3-1.

Ο Tiafoe άρχισε να παίζει καλύτερα και έμεινε κοντά στον Καναδό, δεν μπόρεσε όμως να βρει κανένα break point ως το τέλος του αγώνα. Από τη μεριά του χρειάστηκε να σβήσει ένα break point στο 5ο game (2-3) και άλλα 5 break points που ήταν και match points στο 9ο game, για να μειώσει σε 4-5.

Στο 10ο game έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο break o Αμερικανός, αφού προηγήθηκε με 15-30, ο Auger-Aliassime ωστόσο πήρε τους 3 επόμενους πόντους και εκμηδένισε τις ελπίδες του, ολοκληρώνοντας την αποστολή του σε 1 ώρα και 33 λεπτά.

Ο Auger-Aliassime εξασφάλισε μ' αυτή τη νίκη και την άνοδό του στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, για 1η φορά στην καριέρα του. Αν προκριθεί στον τελικό, θα μπει για 1η φορά στο Top 5.

Αύριο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Carlos Alcaraz και Holger Rune. Τους κέρδισε και τους δυο την προηγούμενη εβδομάδα, στην πορεία του μέχρι τον τίτλο στο Swiss Indoors της Βασιλείας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots