ATP
O Rune πήρε τη ρεβάνς και σταμάτησε το σερί του Auger-Aliassime (vids)

 
Holger Rune
Holger Rune © Rolex Paris Masters
tn team Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2022 - 16:42

Ένας τρομερός Holger Rune ισοπέδωσε τον Felix Auger-Aliassime με 2-0 σετ και προκρίθηκε στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας του, σταματώντας το νικηφόρο σερί του Καναδού.

Ο 19χρονος Holger Rune συνεχίζει τα πολύ εντυπωσιακά του σερί, ενώ παράλληλα σταμάτησε το σερί του Felix Auger-Aliassime, τον οποίο κέρρδισε με 6-4, 6-2 για τον πρώτο ημιτελικό του Rolex Paris Masters.

Για 1η φορά προκρίθηκε σε έναν τελικό Masters διοργάνωσης ο ταλαντούχος Δανός τενίστας, ο οποίος προκρίθηκε στον 4ο διαδοχικό τελικό του στα indoor, μετά τα 250άρια της Σόφιας και της Στοκχόλμης και το 500άρι της Βασιλείας, όπου είχε ηττηθεί στον τελικό από τον Auger-Aliassime.

Σήμερα είχε τη δυνατότητα να πάρει τη ρεβάνς από τον 22χρονο Καναδό, που μπαίνοντας σ' αυτό το ματς μετρούσε 16 συνεχόμενες νίκες. Από πολύ νωρίς έδειξε πως ήταν σε καλύτερη μέρα ο Δανός, παίρνοντας το γρήγορο break για να προηγηθεί με 3-1 στο 1ο σετ. Δεν κινδύνεψε σε κανένα service game του και έφτασε με ασφάλεια στο 6-4 και στην κατάκτηση του σετ.

Ακόμα πιο εύκολα έκανε τα πράγματα στο 2ο σετ, το οποίο άνοιξε με break για το 2-0. Μετά από ένα μεγάλο game σε διάρκεια, "έσπασε" ξανά τον Καναδό στο 3ο του break point στο 3ο game, για να κάνει το 3-0 και να αποτελειώσει στην ουσία τον Auger-Aliassime. Χωρίς πρόβλημα συνέχισε να κρατάει το σερβίς του ο Δανός, που έφτασε στο 6-2 και "κλείδωσε" την πρόκριση σε 88 λεπτά παιχνιδιού.

Ο 4ος συνεχόμενος τελικός είναι γεγονός για τον Rune, που για 1η φορά προκρίθηκε σε έναν τελικό σε Masters. Συνολικά στη χρονιά, αλλά και στην καριέρα του, έχει 5 τελικούς, ενώ θα διεκδικήσει τον 3ο τίτλο του (2-2).

Επιπλέον, ο 19χρονος Δανός έφτασε τις 18 νίκες στις 20 τελευταίες αναμετρήσεις του στο tour. Αυτή είναι η πρώτη του εβδομάδα στο Top 20 και ήρθε μόλις μια εβδομάδα μετά την πρώτη του εβδομάδα στο Top 25. Από το Νο.18 του κόσμου, όπου και βρίσκεται, θα κάνει νέο career high την ερχόμενη εβδομάδα, στο Νο.12 της ΑΤΡ! Αν κατακτήσει τον τίτλο στο Παρίσι, θα πραγματοποιήσει και την πρώτη του είσοδο στο Top 10!

Ο τελευταίος του αντίπαλος θα προκύψει από τον άλλον ημιτελικό, στον οποίο ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Novak Djokovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots