ATP
O "νέος" και ο "παλιός" για την κούπα στο Παρίσι

 
O "νέος" και ο "παλιός" για την κούπα στο Παρίσι
© Rolex Paris Masters
tn team Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2022 - 7:00

Ολοκληρώνεται σήμερα το τελευταίο Masters 1000 της χρονιάς στο Παρίσι και ένα από τα τελευταία τουρνουά της σεζόν, με τον 19χρονο Holger Rune να αντιμετωπίζει τον 35χρονο Novak Djokovic, που ακόμα δεν δείχνει διατεθημένος να παραδώσει τα σκήπτρα στη νέα γενιά.

Ο μεγάλος τελικός του Rolex Paris Masters, θα γίνει σήμερα, στις 16:00 ώρα Ελλάδας, και θα μεταδοθεί ζωντανά από το COSMOTE SPORT 6HD.

Θα είναι η δεύτερη συνάντηση του Rune με τον Djokovic για επίσημη αναμέτρηση, με τον Σέρβο να ήταν ο νικητής στην πρώτη, τον περσινό Σεπτέμβριο στο US Open, με 3-1 σετ. Από τότε ωστόσο έχουν αλλάξει πολλά και ο Rune δεν είναι σε καμία περίπτωση ο ίδιος παίκτης.

Τον Djokovic τον βαραίνει ακόμα ένας χρόνος, αλλά ούτε αυτό φαίνεται να επηρεάζει τις δυναμικές, αφού ο σπουδαίος Nole δείχνει πως ακόμα είναι το μεγαλύτερο φαβορί σχεδον σε κάθε τουρνουά που αγωνίζεται.

Στο δεύτερο μισό του 2022, ο Djokovic έχει αγωνιστεί μόνο σε 3 τουρνουά, στο Wimbledon, στο Τελ Αβίβ και στην Αστάνα και τα έχει κατακτήσει και τα 3. Με εξαίρεση το μη βαθμολογούμενο Laver Cup, όπου είχε ηττηθεί από τον Felix Auger-Aliassime, μετράει 20 διαδοχικές νίκες, ενώ στα indoor έχει 13 διαδοχικές νίκες.

13 είναι και οι συνεχόμενες νίκες του στο Bercy, όπου ήταν πρωταθλητής στις δυο τελευταίες παρουσίες του, το 2019 και το 2021. Εκτός από υπερασπιστής του τίτλου είναι και ο πολυνίκης του θεσμού, με 6 τρόπαια.

Θα διεκδικήσει σήμερα τον 7ο τίτλο του στο Bercy - 3ο συνεχόμενο, 5ο τίτλο του στο 2022 - 4ο συνεχόμενο, 39ο τίτλο του σε Masters (έχει ήδη το ρεκόρ με τους περισσότερους) και 91ο συνολικά στην καριέρα του.

Παράλληλα υπάρχει και βαθμολογικό ενδιαφέρον για τον Novak, που αν κερδίσει σήμερα θα ανεβεί στην 6η θέση του Race για το Τορίνο και θα ανεβεί ένα γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των ομίλων του ATP Finals.

Ο Rune είναι επίσης σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχει το πολύ εντυπωσιακό ρεκόρ των 18 νικών σε 20 αναμετρήσεις. Αυτός θα είναι ο 4ος διαδοχικός τελικός που θα αγωνιστεί ο 19χρονος, μετά τη Σόφια (φιναλίστ), τη Στοκχόλμη (νικητής) και τη Βασιλεία (φιναλίστ).

Ο τρόπος που προκρίθηκε σ' αυτό τον τελικό είναι άκρως εντυπωσιακός, αφού κέρδισε 4 παίκτες από το Top 10 στη σειρά, τους Ηubert Hurkacz (7-5, 6-1), Andrey Rublev (6-4, 7-5), Carlos Alcaraz (6-3, 6-6, εγκατέλειψε) και Felix Auger-Aliassime (6-4, 6-2), χωρίς να χάσει σετ! Στον 1ο γύρο είχε κερδίσει και τον κάτοχο 3 Grand Slam τίτλων, Stan Wawrinka, στο μοναδικό ματς που έχασε σετ. Συνολικά έχει 8 Top 10 νίκες στην καριέρα του ο Rune, όλες φετινές, ενώ οι 6 από αυτές είναι τον τελευταίο 1,5 μήνα στα ευρωπαϊκά indoor τουρνουά.

Μόλις μια εβδομάδα πριν έπαιξε στον 1ο του τελικό σε ένα 500άρι και σήμερα θα παίξει στον 1ο του τελικό σε ένα 1000άρι, ξεπερνώντας τη σημαντικότερη στιγμή της καριέρας του. Συνολικά θα είναι ο 5ος τελικός του, με όλους να είναι στη φετινή σεζόν, ενώ θα διεκδικήσει τον 3ο τίτλο του (2-2).

Και για τον Rune το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Ο 19χρονος τενίστας από τη Δανία, ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν από το Νο.103 της παγκόσμιας κατάταξης, μπήκε την προηγούμενη εβδομάδα για 1η φορά στο Top 25 της ΑΤΡ, ενώ αυτή την εβδομάδα έκανε την πρώτη του είσοδο στο Top 20, ανεβαίνοντας στο Νο.18.

Έχοντας εξασφαλισμένη ήδη μια νέα πολύ εντυπωσιακή άνοδο στο Νο.12 και είσοδο στο Top 15, ο Δανός θα φτάσει αν κερδίσει στο Νο.10 και θα τερματίσει τη σεζόν στο Top 10!

Το πρόγραμμα της Κυριακής (06/11):

Court Central:
16:00 Holger Rune v. Novak Djokovic [6] COSMOTE SPORT 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots