ATP
Rune: "Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα, αλλά έχω και μεγαλύτερα όνειρα"

 
Rune: "Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα, αλλά έχω και μεγαλύτερα όνειρα"
© Nicolas Gouhier / FFT
tn team Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 - 12:41

Ο Holger Rune ήταν πανευτυχής με τον πρώτο του μεγάλο τίτλο και τη νίκη του επί του Novak Djokovic, είπε πως ένα μεγάλο όνειρο έγινε πραγματικότητα, όμως αυτή είναι μόνο η αρχή, αφού φυσικά τα όνειρά του δεν περιορίζονται εκεί.

"Πάντα πίστευα πριν από τους αγώνες μου ότι μπορούσα να κερδίσω, ανεξάρτητα με το ποιον είχα απέναντί μου. Ήξερα πως σήμερα (σ.σ. χθες) θα χρειαζόμουν κάτι παραπάνω γιατί ήταν ένας τελικός και είναι πολύ πιο έμπειρος από μένα. Προσπάθησα να αξιοποιήσω τη δύναμη της νεότητας και της θέλησής μου, για να κάνω ό,τι ήταν δυνατό για να του ασκήσω πίεση. Έπαιξα πολύ καλά στις κρίσιμες στιγμές και αυτό έκανε τη διαφορά. Ήταν πολύ δύσκολος αγώνας, από τους δυσκολότερους της καριέρας μου", είπε ο Rune στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στο Παρίσι, μετά τη νίκη του επί του Djokovic για τον τελικό του Paris Masters.

Ο Rune είναι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα του πρώτου του μεγάλου τελικού και δεν έχει ξανανιώσει ποτέ έτσι, ωστόσο αυτός είναι μόνο ένας από τους πολλούς στόχους που έχει και οι οποίοι φτάνουν ακόμα ψηλότερα.

"Τώρα αρχίζω να συνειδητοποιώ τι πέτυχα, στο τέλος του αγώνα δεν το καταλάβαινα γιατί υπήρχαν πολλά συναισθήματα. Ήταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου, ολόκληρης της ζωής μου. Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα, αλλά έχω και μεγαλύτερα όνειρα από αυτό. Είναι πάντως ένα καλό βήμα που μπόρεσα να κερδίσω έναν τέτοιον αγώνα, με κάποιον σαν τον Novak στον τελικό. Μετά το τελευταίο game ήταν η μεγαλύτερη ανακούφιση που ένιωσα ποτέ στη ζωή μου. Τα επίπεδα στρες που είχα ήταν πολύ υψηλά, οπότε ήμουν πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα."

Για το πως κατάφερε να παραμείνει στον τελικό και να τον ανατρέψει, μετά το break που υπέστη στο 4ο game του 3ου σετ (1-3), ο 19χρονος είπε: "Προσπάθησα να μείνω στη στιγμή, δεν μπορούσα να θεωρήσω ανεπίτρεπτο το να χάσω κάποια games. Έπρεπε να το αποδεχτώ, γιατί ο Novak είναι φανταστικός παίκτης, οπότε το να σπάσει το σερβίς μου ήταν κάτι αποδεκτό. Από εκεί και πέρα έπρεπε να προσπαθήσω να βρω ευκαιρίες στα δικά του service games. Αφού έκανε το break στο 3ο σετ, έμεινα εκεί, προσπάθησα να βάλω στο γήπεδο κάθε επιστροφή και δούλεψα για να φτάσω μέχρι το break."

Σχετικά με το τελευταίο game, όπου έσβησε 6 break points και τελικά αξιοποίησε το 2ο championship point για να τελειώσει το ματς, ο Rune εξήγησε πως σε κάποια σημεία ένιωσε να έχει περισσότερους από 200 παλμούς!

"Οι παλμοί μου ξεπέρασαν τους 200, οπότε χρειαζόμουν να ηρεμήσω και να πάρω λίγο καθαρό αέρα. Τα πόδια μου και το σώμα μου ήταν μια χαρά. Φάνηκα έτσι επειδή είχαμε ένα μεγάλο ράλι. Κατά τ' άλλα είμαι καλά, σίγουρα είμαι κουρασμένος, αλλά κανένα πρόβλημα με το σώμα μου."

Με την κατάκτηση του Paris Masters, ο Rune ανέβηκε στο Νο.10 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά και στο Νο.10 του Race για το Τορίνο. Αυτό τον κάνει τον πρώτο alternate μετά και την απόσυρση του Carlos Alcaraz από το τουρνουά, που σημαίνει αφενός πως θα ταξιδέψει στο Τορίνο και αφετέρου πως αν υπάρξει νέα εγκατάλειψη θα παίξει στο ATP Finals.

"Θα πάω στο Τορίνο. Ελπίζω να μην παίξω στο ATP Finals, θέλω όλοι οι παίκτες να είναι υγιείς, αλλά θα είναι εκπληκτικό αν μου δοθεί η ευκαιρία να βγω στο court. Δεν πίστευα πως θα ήταν πιθανό αυτό πριν 4-5 εβδομάδες, οπότε είμαι πάρα πολύ χαρούμενος με το πως τελείωσε επίσημα η σεζόν μου, αν και μπορεί να υπάρξει κι άλλος αγώνας."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots