ATP
Στο Τορίνο ο Nadal (pic)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Christophe Guibbaud / FFT
tn team Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2022 - 13:04

O Rafael Nadal έφτασε στο Τορίνο, κάτι που επισημοποιεί και την παρουσία του στο ATP Finals.

Ο Nadal θα προσπαθήσει να κερδίσει το πρώτο του ATP Finals την επόμενη εβδομάδα στο Τορίνο, παρότι όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε, δεν είναι κάτι που θεωρεί και τόσο πιθανό.

"Είναι δύσκολο να με φανταστώ νικητή. Είναι ένα τουρνουά που δεν έχω κερδίσει ποτέ και θα παίξω με τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, οπότε αν δεν έχω καλό ρυθμό από την πρώτη μέρα δεν πρόκειται να συμβεί. Όμως θα προσπαθήσω να πάω νωρίτερα για να κάνω καλή προετοιμασία", είχε πει ο Nadal, μετά την ήττα του από τον Tommy Paul στο Bercy.

Αυτός ήταν και ο μοναδικός αγώνας που έδωσε φέτος στα indoor o Ισπανός, ο οποίος δεν είχε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και σε σχέση με τους υπόλοιπους παίκτες είναι σίγουρα ο λιγότερο προετοιμασμένος στα indoor.

Την προηγούμενη εβδομάδα ωστόσο δεν ήταν δεδομένη ούτε η παρουσία του στο Τορίνο, κάτι που επιβεβαίωσε με την άφιξή του στην Ιταλία, αφού εθεάθη από φαν χθες το βράδυ στο Τορίνο.

Θυμίζουμε πως ο Nadal προκρίθηκε στο ATP Finals πρώτος, αφού κατέκτησε τα δυο πρώτα Grand Slams της χρονιάς. Στη συνέχεια τον προσπέρασε σε βαθμούς ο Carlos Alcaraz, όμως απέσυρε τη συμμετοχή του κι έτσι ο κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων θα είναι στο Νο.1 του ταμπλό.

Αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί να κληρωθεί με τον Στέφανο Τσιτσιπά στη φάση των ομίλων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα έχει βατό όμιλο, αφού θα κληρωθεί με έναν εκ των Casper Ruud και Daniil Medvedev, έναν εκ των Felix Auger-Aliassime και Andrey Rublev και έναν εκ των Taylor Fritz και Novak Djokovic.

Η κλήρωση του ATP Finals θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι, ενώ οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots