ATP
1η νίκη για Felix, με το ένα πόδι εκτός ο Nadal (vids)

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tennisnews team Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022 - 17:06

Ο Felix Auger-Aliassime επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Rafael Nadal, που ήταν απογοητευτικός και βρίσκεται πλέον με το ένα πόδι εκτός ATP Finals.

Την 1η νίκη στην καριέρα του σε ATP Finals πανηγύρισε ο Felix Auger-Aliassime, ο οποίος επιβλήθηκε με 6-3, 6-4 του Rafael Nadal σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες και μπήκε στο παιχνίδι της πρόκρισης για την ημιτελική φάση.

Αντίθετα, ο Nadal, ο οποίος ήταν απογοητευτικός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, είναι πλέον με το ένα πόδι εκτός τουρνουά, ενώ μπορεί να αποκλειστεί και μαθηματικά από απόψε, αν ο Taylor Fritz κερδίσει τον Casper Ruud στο άλλο παιχνίδι της ημέρας.

Ούτε σήμερα μπόρεσε να βγάλει το καλύτερό του παιχνίδι ο Nadal, ο οποίος έχει πλέον 3 ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις για φέτος στα indoor. Ο 36χρονος Ισπανός, που πήγε σαφώς χωρίς καλή προετοιμασία στο Τορίνο αλλά ήλπιζε να βρει τα πατήματά του εκεί, παρουσίασε πολλά προβλήματα από τη γραμμή του σερβίς, ενώ δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα και όταν οι πόντοι πήγαιναν σε μεγάλα ράλι.

Επιπλέον δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί καμία ευκαιρία - και δεν του παρουσιάστηκαν λίγες. Δυο φορές προηγήθηκε με 15-40 στο 1ο σετ, στο 1ο game και στο 7ο (3-3, 15-40), με τον Auger-Aliassime να υπερασπίζεται και στα 2 το σερβίς του. Μετά τη δεύτερη, έκανε και το break ο Καναδός, σε μια πολύ ασυνήθιστη περίπτωση, στην οποία ο Rafa είχε προηγηθεί με 40-0 και έχασε συνολικά 4 game points για το 4-4. Ο Felix έκανε ανταυτού το 5-3 και σέρβιρε χωρίς δυσκολία για το 6-3 στο επόμενο game.

Ο Nadal συνέχισε να είναι αναξιόπιστος από το σερβίς και ο 22χρονος Καναδός έκανε νέο break νωρίς στο 2ο σετ, για να προηγηθεί με 3-1. Είχε μάλιστα ένα break point και για το double break, με τον Rafa να το σβήνει και να μειώνει σε 3-2.

Στη συνέχεια ο Ισπανός είχε μια ακόμα χαμένη ευκαιρία για break κι έτσι ο Felix κράτησε ξανά το σερβίς του, για το 4-2. Δεν απειλήθηκε ξανά από τη γραμμή του σερβίς ο Καναδός, που "σφράγισε" την 1η νίκη του επί του Nadal σε 3 αναμετρήσεις στο 10ο game, έπειτα από 1 ώρα και 57 λεπτά παιχνιδιού.

Στις 10 το βράδυ θα γίνει η άλλη αναμέτρηση της ημέρας, μεταξύ του Ruud και του Fritz. Ο νικητής θα είναι πολύ κοντά στην πρόκριση, ενώ αν είναι ο Fritz, μπορεί να εξασφαλίσει την πρόκριση από απόψε και να αποκλείσει ταυτόχρονα τον Nadal. Αν είναι ο Ruud, ο Ισπανός θα παραμείνει "ζωντανός", αλλά με λιγοστές ελπίδες πρόκρισης, ενώ ο Νορβηγός θα είναι πάρα πολύ κοντά στην 4άδα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots