ATP
Προκρίθηκε στα ημιτελικά ο Ruud (vids)

 
Προκρίθηκε στα ημιτελικά ο Ruud (vids)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 - 0:30

O Casper Ruud χρειάστηκε το tie-break του 3ου σετ και 3 match points, αλλά έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση του Taylor Fritz και με τη 2η νίκη του στο ATP Finals εξασφάλισε την πρόκρισή του στα ημιτελικά, για 2η διαδοχική χρονιά.

Ο Ruud κέρδισε τον Fritz μετά από μια μεγάλη μάχη 2 ωρών και 11 λεπτών, με 6-3, 4-6, 7-6 (6), για να πάρει το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του ATP Finals.

Ο 23χρονος Νορβηγός, που θα είναι για 2η διαδοχική χρονιά στα ημιτελικά του ATP Finals, έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο ματς, καθώς κέρδισε τα 3 πρώτα games και διατήρησε το προβάδισμα του break έως το τέλος του 1ου σετ, το οποίο κατέκτησε με 6-3.

Στο 2ο σετ ο Fritz ανέβασε την απόδοσή του, δεν επέτρεψε κανένα break point στον αντίπαλό του και μετά από 3 χαμένα break points, έφτασε τελικά και στο break στο 10ο game, για να το πάρει με 6-4.

Ο Ruud βελτίωσε ξανά τα ποσοστά του από τη γραμμή του σερβίς στο 3ο σετ, στο οποίο δεν απειλήθηκε με break point. Δεν ήταν εύκολο ωστόσο να κάμψει την αντίσταση του Fritz, που έσβησε 2 break points στο 5ο game, ενώ στο tie-break επέστρεψε από το 5-1, μειώνοντας σε 5-4.

O Ruud είχε διπλό match point στη συνέχεια, με τον Αμερικανό να τα σβήνει και τα δυο και να επιστρέφει για τα καλά στο ματς, ισοφαρίζοντας σε 6-6. Ο Ruud κέρδισε έναν πολύ κρίσιμο πόντο στη συνέχεια, για να φτάσει σε 3ο match point, στο δικό του σερβίς, το οποίο και αξιοποίησε, για να ολοκληρώσει τη μεγάλη νίκη του.

Με το 2 στα 2 (είχε κερδίσει και τον Felix Auger-Aliassime), o Ruud εξασφάλισε την 1η θέση του Green Group του ATP Finals. Τη 2η θέση και το 2ο εισιτήριο απ' αυτό τον όμιλο θα διεκδικήσουν οι Auger-Aliassime και Fritz, που θα αναμετρηθούν την Πέμπτη. Την τελευταία θέση του ομίλου θα πάρει ό,τι και αν συμβεί ο Rafael Nadal.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots