ATP
Σπουδαίος Ruud στον τελικό του ATP Finals (vids)

 
Casper Ruud
Casper Ruud © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022 - 23:20

O Casper Ruud πραγματοποίησε έναν πολύ καλό ημιτελικό και επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Andrey Rublev, για να προκριθεί για 1η φορά στην καριέρα του στον τελικό του ATP Finals.

Την ευκαιρία να κερδίσει τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του θα έχει αύριο ο Casper Ruud, ο οποίος επιβλήθηκε του Andrey Rublev με 6-2, 6-4 και πήρε με εμφατικό τρόπο την πρόκριση για τον τελικό του ATP Finals.

Ο 23χρονος Νορβηγός, ημιφιναλίστ πέρσι στο Τορίνο, προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα του στον τελικό της διοργάνωσης, ενώ αυτός θα είναι ο 3ος μεγαλύτερος τελικός που έχει αγωνιστεί, μετά από το Roland Garros και το US Open, όπου ηττηθηκε από τους Rafael Nadal και Carlos Alcaraz αντίστοιχα.

Είναι μια εκπληκτική χρονιά για τον Ruud, που έχει εξασφαλίσει την επιστροφή του στο Top 3 της παγκόσμιας κατάταξης. Αν την κλείσει με τον ιδανικότερο δυνατό τρόπο, κερδίσει δηλαδή αύριο τον Novak Djokovic και κατακτήσει τον τίτλο, θα ανεβεί και θα τερματίσει τη σεζόν στο Νο.2 του κόσμου ο Νορβηγός, ενώ αν ηττηθεί θα τερματίσει τη χρονιά στο Νο.3.

Σαρωτικός ήταν σήμερα ο Ruud, που δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break point στο 1ο σετ και "έσπασε" 4 συνεχόμενες φορές το σερβίς του Rublev, για να μετατρέψει το 1-2 σε 6-2, 4-0 και να αποκτήσει ένα τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης.

Ο Rublev, ο οποίος "φλέρταρε" με το bagel αλλά επέστρεψε από το 0-4, 0-30 για να κρατήσει το σερβίς του για το 1-4, δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να κάνει το break την πρώτη φορά που ο Ruud σέρβιρε για την πρόκριση. Μείωσε έτσι σε 5-4 και έκανε τον Ruud να δουλέψει κι άλλο για να φτάσει στη νίκη, ο Νορβηγός όμως δεν σπατάλησε τη 2η ευκαιρία που είχε να σερβίρει για την πρόκριση και διαμόρφωσε το τελικό 6-4 στο 10ο game, έπειτα από 68 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν μόλις η 2η νίκη του Ruud με αντίπαλο τον Rublev, σε 6 αναμετρήσεις (2-4). Ο 23χρονος Νορβηγός πανηγύρισε ακόμα την 5η του Top 10 νίκη σ' αυτή τη χρονιά, 9η συνολικά, ενώ θα παίξει στον 15ο τελικό της καριέρας του (9-5 σε τελικούς) και 7ο φετινό (3-3).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots