ATP
Τσιτσιπάς: "Είμαι περιπετειώδης, δεν μ' αρέσει να κάθομαι και να παίζω video games" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Είμαι περιπετειώδης, δεν μ' αρέσει να κάθομαι και να παίζω video games" (vid)
tn team Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022 - 12:41

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τα πράγματα που του αρέσουν, για τη σεζόν του 2022, τη σημασία της βελτίωσης στον πρωταθλητισμό και την προετοιμασία του πριν από την Αυστραλία.

Ο Τσιτσιπάς αναμένεται να επιστρέψει σε λίγες ημέρες στην αγωνιστική δράση, καθώς θα παίξει στο Diriyah Tennis Cup από τις 8 έως τις 10 Δεκεμβρίου, στη Σαουδική Αραβία.

Στα πλαίσια της παρουσίας του στο δυνατό τουρνουά επίδειξης του Diriyah, o 24χρονος Έλληνας τενίστας παραχώρησε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης.

"Είμαι χαρούμενος που διοργανώνεται ένα μεγάλο τουρνουά σαν κι αυτό στην καρδιά της Σαουδικής Αραβίας. Δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες απ' όλο τον κόσμο να εξερευνήσουν αυτή την όμορφη χώρα και την πλούσια κληρονομιά και κουλτούρα που έχει", είπε αρχικά ο Στέφανος, που με αυτή την αφορμή μίλησε για τον εαυτό του και για την αγάπη του για την περιπέτεια.

"Είμαι ένα περιπετειώδες άτομο που λατρεύει την εξερεύνηση. Είμαι το αντίθετο του να κάθομαι στο σπίτι και να παίζω βιντεοπαιχνίδια. Με εξιτάρει να ανακαλύπτω νέα μέρη και να γνωρίζω νέους ανθρώπους."

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξει στη Σαουδική Αραβία ο Έλληνας πρωταθλητής: "Θα δώσω ένα καλό θέαμα και θα παλέψω στο court. Για μένα είναι μια ευκαιρία να δείξω τον καλύτερό μου εαυτό ως αθλητής και το γεγονός ότι θα παίξω για πρώτη φορά στη Σαουδική Αραβία σημαίνει πολλά για μένα. Γνωρίζω πως ο κόσμος στη Σαουδική Αραβία δεν έχει την ευκαιρία να βλέπει πολύ συχνά τένις, οπότε θα δώσω το καλύτερο που μπορώ και θα περάσω καλά."

Για τη φετινή του σεζόν, ο Στέφανος είπε: "Είναι μια καλή σεζόν για μένα, είχα κάποια καλά αποτελέσματα, είχα συνέπεια, κέρδισα κάποιους τίτλους και το πιο σημαντικό απ' όλα, ένιωθα καλά το σώμα μου. Αυτό ήταν το βασικότερο σ' αυτή τη χρονιά και φυσικά κατάφερα να το συνδυάσω με μερικές καλές εμφανίσεις."

Για τη σημασία της βελτίωσης και το δίδαγμα που πήρε από τον σπουδαίο Roger Federer: "Πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση. Είμαι ένας άνθρωπος που δουλεύει πολύ σκληρά και ψάχνω κάθε λεπτομέρεια για να βρω τι πρέπει να κάνω και να βελτιώσω στο παιχνίδι μου. Στα καλύτερά του χρόνια ο Roger ήταν ασταμάτητος και θυμάμαι πριν πολλά χρόνια να λέει πως αν δεν αλλάξεις κάτι στο παιχνίδι σου, οι αντίπαλοί σου θα βρουν τι κάνεις και δεν θα είσαι πια το ίδιο αποτελεσματικός. Πρέπει πάντα να βελτιώνεσαι και αυτό έκανε με επιτυχία εκείνος για τόσα πολλά χρόνια."

Τέλος, για τη σημασία των αγώνων προετοιμασίας ο Στεφ είπε: "Θα είναι μια πολύ καλή προετοιμασία για μένα. Οι περισσότεροι παίκτες επέλεξαν να μείνουν για λίγες μέρες μακριά από το τένις. Για μένα είναι σημαντικό να παίξω κάποιους αγώνες πριν ταξιδέψω στην Αυστραλία. Θα είναι πολλοί καλοί παίκτες που γνωρίζω καλά από το tour στη Σαουδική Αραβία και αυτή είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία που μπορώ να έχω πριν ξεκινήσω τη σεζόν μου το 2023."

Θυμίζουμε πως εκτός από τη Σαουδική Αραβία, ο Στέφανος θα παίξει και στο Mubadala World Tennis Championship στο Άμπου Ντάμπι, από τις 16 έως τις 18 Δεκεμβρίου. Από τις 29 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει και επίσημα τη σεζόν του, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο United Cup στην Αυστραλία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots