ATP
Federer: "Θέλω να παίξω αγώνες, αλλά δεν είμαι ακόμα έτοιμος"

 
Federer: "Θέλω να παίξω αγώνες, αλλά δεν είμαι ακόμα έτοιμος"
© Instagram (@rogerfederer)
tn team Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 - 12:16

Ο Roger Federer εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στο court για να δώσει αγώνες επίδειξης, όμως υπάρχει ακόμα ένα πρόβλημα που τον κρατάει πίσω.

Αυτό δεν είναι άλλο από το γόνατό του, το οποίο δεν έχει αναρρώσει ακόμα, όπως εξήγησε ο 41χρονος Ελβετός στην πρόσφατη παρουσία του στο event της Uniqlo στο Τόκιο.

"Θέλω να δώσω αγώνες επίδειξης, να παίξω σε μέρη που δεν είχα ποτέ τη δυνατότητα να παίξω και να ευχαριστήσω τον κόσμο που με στήριζε σε όλη την καριέρα μου", είπε ο Federer στην Ιαπωνία, όπως γράφει η Gazzetta dello Sport.

"Η πρόθεσή μου είναι να οργανώσω κάποιους αγώνες επίδειξης, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς, δυστυχώς. Το γόνατό μου δεν είναι σε καλή κατάσταση και πρέπει να κάνω υπομονή. Οι γιατροί με έχουν συμβουλέψει να είμαι προσεκτικός και να περιμένω μερικούς μήνες για να δούμε πως θα πάει", πρόσθεσε ο κάτοχος 20 Grand Slams τίτλων.

Το γόνατο είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπώρησε πολύ τον Federer και τον ανάγκασε ουσιαστικά να βάλει τέλος στην καριέρα του, αφού αν κατάφερνε να επιστρέψει σε καλή κατάσταση, ήταν ξεκάθαρο πως θα είχε έστω μια τελευταία σεζόν στο tour.

Ανταυτού, έβαλε ξαφνικό τέλος στην καριέρα του ενώ ήταν ήδη ένα χρόνο μακριά από τα γήπεδα, ανακοινώνοντας πριν λίγους μήνες ότι θα έδινε τον τελευταίο του αγώνα στο Laver Cup του Λονδίνου, όπως και έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Να σημειωθεί πως την πρόθεσή του να κάνει μια περιοδεία μαζί με τον Federer, εξέφρασε προσφάτως ο Rafael Nadal, σε δηλώσεις του από την Πόλη του Μεξικού, όπου ολοκλήρωσε την περιοδεία που έκανε στη Λατινική Αμερική με τον Casper Ruud, δίνοντας 6 φιλικούς αγώνες σε 6 διαφορετικές πόλεις το τελευταίο 10ήμερο.

"Mε τον Roger μοιραστήκαμε ένα πολύ όμορφο rivalry και ελπίζω πως θα κάνουμε στο μέλλον και μαζί ένα tour, για να παίξουμε σε πόλεις που δεν είχαμε τη δυνατότητα να το κάνουμε", είπε χαρακτηριστικά ο 36χρονος Ισπανός.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots