ATP
Alcaraz: "Δεν θέλω να χάσω το Νο.1, αλλά είναι σχεδόν απίθανο"

 
Alcaraz: "Δεν θέλω να χάσω το Νο.1, αλλά είναι σχεδόν απίθανο"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2022 - 20:18

O Carlos Alcaraz αποκάλυψε πως ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και πολλές φορές αναρωτιέται αν ονειρεύεται, ωστόσο δεν πιστεύει πως θα μείνει για πολύ καιρό ακόμα στη θέση αυτή.

"Ακόμα μου φαίνεται σαν όνειρο. Παρόλο που σκεφτόμουν συχνά πως θα ήταν να είμαι στο Νο.1 του κόσμου παλιότερα, ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω πως βρίσκομαι σ' αυτή τη θέση", είπε το νεότερο Νο.1 στην ιστορία της ΑΤΡ, σε δηλώσεις του για το Arab News.

"Αναρωτιέμαι αν το ζω όντως ή αν είναι όνειρο. Είναι κάτι που πρέπει να συνειδητοποιήσω κάποια στιγμή. Έπαιξα σε πολά τουρνουά και δεν είχα χρόνο να επεξεργαστώ αυτό που συνέβη στο US Open. Πάντως σίγουρα δεν με άλλαξε καθόλου αυτή η επιτυχία", πρόσθεσε ο 19χρονος Ισπανός.

Ο Alcaraz μίλησε και για την Iga Swiatek, που έχει καταφέρει να φτιάξει μια αστρονομική διαφορά και να εδραιωθεί για τα καλά στο Νο.1 του κόσμου, εξασφαλίζοντας την παραμονή της εκεί για πολλούς μήνες ακόμα - κάτι που δεν θεωρεί πολύ πιθανό για τον ίδιο, επηρεασμένος πιθανώς και από τους τελευταίους μήνες του 2022, στους οποίους ήδη κινδύνεψε να χάσει τη θέση του.

"Όλοι θέλουν να φτάσουν στο Νο.1 του κόσμου, το έχω αισθανθεί έντονα αυτό μετά το US Open, όλοι θέλουν να με κερδίσουν πολύ περισσότερο από πριν, πρέπει να είμαι προετοιμασμένος γι' αυτό.

Η Swiatek έκανε μια απίθανη χρονιά, έκανε ρεκόρ με σερί νίκες και είναι υπέροχο αυτό που κάνει. Θα ήθελα να γίνω σαν κι εκείνη, να μην χάσω δηλαδή το Νο.1, αλλά αυτό είναι σχεδόν απίθανο. Θα το χάσω, αλλά ο στόχος μου είναι να προσπαθήσω να το ξανακερδίσω και να μείνω στην κορυφή για όσες περισσότερες εβδομάδες μπορέσω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots