ATP
Federer: "Φοβόμουν το τέλος, αλλά πήγε καλύτερα απ' ότι νόμιζα"

 
Federer: "Φοβόμουν το τέλος, αλλά πήγε καλύτερα απ' ότι νόμιζα"
tn team Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 - 11:42

Σε μια ακόμα δημόσια εμφάνιση που πραγματοποίησε, αυτή τη φορά στην πατρίδα του, Ελβετία, ο Roger Federer μίλησε για την απόφασή του να σταματήσει την καριέρα του, κάτι που αρχικά τον τρόμαζε, όμως τελικά πήγε καλύτερα απ' όσο πίστευε.

Ο Federer βρέθηκε συγκεκριμένα στην εκδήλωση για τα αθλητικά βραβεία της Ελβετίας και φυσικά βραβεύτηκε και ο ίδιος, για τη μακροχρόνια προσφορά του.

"Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να κάνω το επόμενο βήμα και να αποσυρθώ. Ήταν κάτι που φοβόμουν, αλλά πήγε καλύτερα απ' όσο νόμιζα", είπε ο Federer όταν παρέλαβε το βραβείο, αναφερόμενος στο τέλος της επαγγελματικής του καριέρας, που σημειώθηκε και επίσημα στο Laver Cup τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο Federer είχε πει μερικές από τις σκέψεις σου ως προς το θέμα και στην πρόσφατη εμφάνισή του σε event της Uniqlo στο Τόκιο: "Ως επαγγελματίας τενίστας, πάντα σκέφτεσαι την επόμενη προπόνησή σου, τον επόμενο αγώνα σου. Ποτέ δεν σταματάει αυτό, σκέφτεσαι το επόμενο ταξίδι σου, την επόμενη φορά που θα μαζέψεις τα πράγματά σου. Η σκέψη του να αποσυρθώ ήταν συνεχώς μαζί μου, μέχρι τελικά να συμβεί αυτό και να συνειδητοποιήσω πως απελευθερώνεις και όλο το άγχος μαζί του.

Μόλις όλα αυτά φύγουν μακριά, πραγματικά νιώθεις πιο ανάλαφρος, ανακουφισμένος που μπορείς να έχεις μια κανονική ζωή, μετά από 25 χρόνια στο tour."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots