ATP
Alcaraz: "Πλέον έχουμε πολλούς διεκδικητές τίτλων - το 2023 θα είναι διαφορετικό"

 
Alcaraz: "Πλέον έχουμε πολλούς διεκδικητές τίτλων - το 2023 θα είναι διαφορετικό"
© Swiss Indoors
tn team Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 - 12:17

Σε μια συνέντευξή του στα πλαίσια της συμμετοχής του στο Mubadala World Tennis Championship στο Άμπου Ντάμπι, o Carlos Alcaraz μίλησε για τη νέα χρονιά και τη διαφορετική προσέγγιση που χρειάζεται να δείξει, αλλά και για το ανδρικό τένις που βιώνει πλέον μια νέα εποχή.

"Τις τελευταίες εβδομάδες είχα χρόνο για να συνειδητοποιήσω τι έκανα, για να ανατρέξω πίσω και να δω τι εκπληκτική χρονιά έκανα και ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω! Απόλαυσα πολλά πράγματα αυτή τη χρονιά και την επόμενη χρονιά θα προσπαθήσω να τα κάνω όλα το ίδια καλά, ή και ακόμα καλύτερα", είπε ο Alcaraz σε συνέντευή του για τη The National.

Για την επόμενη σεζόν και τη διαφορετική νοοτροπία που θα πρέπει να ακολουθήσει ως Νο.1 του κόσμου, ο 19χρονος σχολίασε: "Η επόμενη σεζόν θα είναι διαφορετική για μένα. Δεν θα είμαι πια ένας απ' αυτούς τους παίκτες που σκαρφαλώνουν τις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, είμαι ήδη στην κορυφή, οπότε θα πρέπει να δείξω διαφορετική νοοτροπία. Πρέπει να είμαι έτοιμος για να μείνω δυνατός όλη τη χρονιά, επειδή θα παίξω σε πολλά τουρνουά ως φαβορί. Όλοι θα θέλουν πολύ να με κερδίσουν και θα πρέπει να είμαι προετοιμασμένος πνευματικά γι' αυτό."

Σε ένα Grand Slam από το οποίο απουσίαζε ο Novak Djokovic, ο Alcaraz αναδείχθηκε πρωταθλητής και παράλληλα κέρδισε και το Νο.1, κάτι που έκανε την άνοδό του στην κορυφή ενδεχομένως να φαίνεται εύκολη. Ο Ισπανός ωστόσο, δεν το βίωσε με τον ίδιο τρόπο.

"Ίσως να φάνηκε εύκολο από έξω, αλλά στην πραγματικότητα ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Είναι πολύ σπουδαίο που πέτυχα όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα, όμως την ίδια στιγμή δούλευα κάθε μέρα πολύ πολύ σκληρά για να τα πετύχω. Οπότε σε μένα φαίνεται ως το αποτέλεσμα μιας καλής δουλειάς, όλα όσα πέτυχα αυτή τη χρονιά."

Ο Alcaraz μίλησε και για τη διαφορά μεταξύ των προηγούμενων δεκαετιών και των τωρινών χρόνων, όπου πλέον οι διεκδικητές των μεγάλων τίτλων είναι περισσότεροι.

"Εδώ και 20 χρόνια βλέπουμε τους ίδιους παίκτες, τους Big 4, να κερδίζουν τα μεγαλύτερα τουρνουά. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλοί διεκδικητές σε κάθε μεγάλο τουρνουά που έχουν καλές πιθανότητες. Είμαι χαρούμενος που τόσοι πολλοί παίκτες βρισκόμαστε σ' αυτό το επίπεδο. Είναι στ' αλήθεια ένα μεγάλο γκρουπ παικτών."

Ο Alcaraz θα παίξει στο τουρνουά επίδειξης του Άμπου Ντάμπι αυτή την εβδομάδα και θα κάνει την πρεμιέρα του το Σάββατο, αντιμετωπίζοντας έναν εκ των Frances Tiafoe και Andrey Rublev.

"Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω σ' αυτό το τουρνουά. Το παρακολουθούσα πολλά χρόνια στην τηλεόραση και πάντα έπαιζαν οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο. Είναι μια καλή προετοιμασία για τη νέα χρονιά, θα παίξω μερικά ματς με κάποιους από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, κάτι που συνήθως δεν μπορείς να κάνεις στην pre-season."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots