ATP
Ο πιο βελτιωμένος παίχτης για το 2022 αναδείχθηκε ο Alcaraz (vid)

 
Ο πιο βελτιωμένος παίχτης για το 2022 αναδείχθηκε ο Alcaraz (vid)
© ATP Tour
tn team Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022 - 20:09

Ο Carlos Alcaraz πραγματοποίησε μαγική σεζόν με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, ως ο νεότερος μάλιστα στην ιστορία του αθλήματος. Έτσι μετά από ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των παικτών, ο Ισπανός αναδείχθηκε ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης για το 2022.

Την 1η εβδομάδα του χρόνου, ο Carlos Alcaraz βρισκόταν στο Νο.32, ενώ στην συνέχεια κερδίζοντας 5 τίτλους σε 7 συνολικά τελικούς, κατάφερε να φτάσει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν η κατάκτηση του US Open, εκεί όπου κέρδισε το 1ο Grand Slam στην καριέρα του, μετά τη νίκη στον τελικό επί του Casper Ruud.

Οι συνάδελφοι του μετά από ψηφοφορία -όπως ανακοίνωσε η ATP- έδωσαν στον νεαρό Ισπανό τον τίτλο του πιο βελτιωμένου παίκτη για το 2022.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα αυτό το βραβείο και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου που με ψήφισαν ως τον πιο βελτιωμένο παίκτη της χρονιάς. Φέτος ήταν μια πραγματικά καλή χρονιά για εμένα, μια ονειρεμένη χρονιά και θέλω να βελτιωθώ κι άλλο το 2023. Σας ευχαριστώ πολύ." δήλωσε ο Ισπανός.

Δείτε τις δηλώσεις του Carlos Alcaraz:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots