ATP
"Με διαφορά κορυφαίος ο Djokovic"

 
"Με διαφορά κορυφαίος ο Djokovic"
© Corinne Dubreuil/FFT
tn team Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 - 11:20

Ένας ακόμα παίκτης του tour, o David Goffin, είπε πως ο Novak Djokovic είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή -και μάλιστα με διαφορά- παρόλο που έχασε την πρωτιά στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

"Ο Djokovic είναι με διαφορά το Νο.1, ακόμα και αν δεν δείχνει αυτό η παγκόσμια κατάταξη", είπε χαρακτηριστικά ο Goffin, σε δηλώσεις που έκανε για το Tennis Actu.

"Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αμφιβολία για το ότι είναι ο καλύτερος. Μπορεί να κερδίσει τα πάντα. Μπορεί να υπάρξει κάποια έκπληξη ακόμα και όταν (ο Djokovic) παίζει καλά, όπως είδαμε τον Rune (στο Παρίσι), αλλά μέσα σε μια ολόκληρη χρονιά δεν θα χάσει πολλές φορές", πρόσθεσε ο 32χρονος Βέλγος, φιναλίστ στο ATP Finals το 2017 και πρώην Top 10 τενίστας.

Κλείνοντας, ο Goffin είπε πάντως πως αναμένεται μια συναρπαστική χρονιά με πολλούς παίκτες που μπορούν να απειλήσουν τον Djokovic, συμπεριλαμβάνοντας και το όνομα του Στέφανου Τσιτσιπά.

"Ο Medvedev, o Zverev και ο Τσιτσιπάς, μαζί με τους νέους παίκτες που έφτασαν, όπως ο Sinner ή ο Alcaraz, θα κάνουν τη σεζόν πολύ ενδιαφέρουσα."

Τα λόγια του Goffin συμπίπτουν με τις πρόσφατες δηλώσεις του Daniel Evans, που επίσης τόνισε ότι το 2023 ο Djokovic θα είναι ο παίκτης που έχει τον πρώτο λόγο σε όλα τα μεγάλα τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots