ATP
Αθώος για τις κατηγορίες κακοποίησης ο Zverev

 
Αθώος για τις κατηγορίες κακοποίησης ο Zverev
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 - 13:46

Μετά από 15 μήνες έρευνας από ανεξάρτητο φορέα, ο Alexander Zverev κρίθηκε αθώος για τις καταγγελίες της πρώην συντρόφου του για κακοποίηση, συνεπώς δεν θα αντιμετωπίσει καμία τιμωρία από την ΑΤΡ.

Τον Οκτώβριο του 2021, μετά και τις καταγγελίες που έγιναν εις βάρος του από την Olya Sharypova, πρώην σύντροφο του Zverev και επίσης επαγγελματίας τενίστρια, η ΑΤΡ διέταξε μια ανεξάρτητη έρευνα, από την ιδιωτική εταιρεία ερευνών, Lake Forest Group.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Lake Forest Group συνομίλησε με τη Sharypova, με τον Zverev, καθώς και 24 ακόμα άτομα από τον κύκλο του πρώην ζευγαριού, ενώ σύλλεξε και όσα στοιχεία μπορούσε, μηνύματα, φωνητικά και γραπτά, καθώς και φωτογραφίες.

Μετά από 15 μήνες ενδελεχούς έρευνας, από το υλικό που εξετάστηκε δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία που να ενοχοποιούν τον Zverev, ενώ κρίθηκε πως υπήρχαν και κάποιες αντιφάσεις στις μαρτυρίες της πλευράς της Sharypova, επομένως οι ανεξάρτητοι ερευνητές αθώωσαν τον Zverev λόγω αμφιβολιών.

"Η σοβαρότητα και η περιπλοκότητα των ισχυρισμών αυτών, απαιτούσαν πολύ μεγάλη σχολαστικότητα στην ερευνητική διαδικασία και σημαντικές πηγές. Χρειάστηκε επίσης να απευθυνθούμε σε ειδικούς ερευνητές, κάτι καινούργιο για την ΑΤΡ", δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της ATP, Massimo Calvelli.

"Τελικά πιστεύουμε πως η εξοντωτική διαδικασία ήταν απαραίτητη, ώστε να φτάσουμε σε ένα εμπεριστατωμένο αποτέλεσμα. Επίσης έδειξε την ανάγκη να είμαστε πιο υπεύθυνοι σε ζητήματα μέτρων προστασίας. Αυτός είναι και ο λόγος που πήραμε τα μέτρα αυτά, ενώ έπεται ακόμα πολλή και σημαντική δουλειά", κατέληξε.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots