ATP
Νικηφόρο ντεμπούτο στο Μονπελιέ για Rune (vid)

 
Holger Rune
Holger Rune © Open Sud de France / JB Autissier Panoramic
tn team Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 - 22:31

O Holger Rune πραγματοποίησε νικηφόρο ντεμπούτο στο Μονπελιέ της Γαλλίας, καθώς επικράτησε με 2-0 σετ του Marc-Andrea Huesler και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Open Sud de France. Εκεί θα βρίσκεται και ο Borna Coric.

O Rune επέστρεψε στη δράση με νίκη, επικρατώντας του Huesler με 7-6 (5), 6-2 στην πρεμιέρα του στο Open Sud de France.

Ο 19χρονος Δανός, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.9 στην παγκόσμια κατάταξη, έχασε την ευκαιρία να κάνει νωρίς το break στο 0-1, 15-40, ενώ αργότερα είχε κι άλλο break point, στο 2-3, 30-40. Ο Huesler έσωσε και τις 3 ευκαιρίες και είχε κι εκείνος τη μεγάλη ευκαιρία στο κρίσιμο 11o game, όταν προηγήθηκε με 5-5, 15-40.

Ο Rune με τη σειρά του έσβησε το διπλό break point, για να οδηγηθεί το 1ο σετ στο tie-break. Εκεί ο Δανός βρέθηκε πίσω με 2-4, αλλά κέρδισε τους 5 από τους 6 τελευταίους πόντους, για να επικρατήσει με 7-5.

Στο 2ο σετ ο Rune έκανε δυο συνεχόμενα break και προηγήθηκε με 4-0, για να απλοποιήσει αρκετά την κατάσταση. Χωρίς να απειληθεί καθόλου στο σερβίς του, "κλείδωσε" τη νίκη στο 8ο game, σε 1 ώρα και 32 λεπτά αγώνα.

Αύριο, για την προημιτελική φάση της indoor διοργάνωσης του Μονπελιέ, ο Rune θα αντιμετωπίσει τον Gregoire Barrere, που κέρδισε τον Nikoloz Basilashvili με 6-3, 6-4.

Στα προημιτελικά του Open Sud de France θα βρεθεί και ο Borna Coric, Νο.3 στο ταμπλό, που κέρδισε τον Arthur Rinderknech με 6-3, 7-5. Θα αντιμετωπίσει τον Maxime Cressy, που έβγαλε εκτός το Νο.7 του ταμπλό, Emil Ruusuvuori, με 6-4, 6-4.

Ο Quentin Halys απέκλεισε το Νο.5 του ταμπλό, Alejandro Davidovich Fokina με 6-3, 6-3, για να έρθει αντιμέτωπος με έναν άλλον Γάλλο, τον Arthur Fils, που κέρδισε χθες τον Roberto Bautista Agut, No.4 στο ταμπλό με 6-3, 6-4.

Ο Jannik Sinner, που είναι στο Νο.2 του ταμπλό, πέρασε με walkover το εμπόδιο του Marton Fucsovics, που απέσυρε τη συμμετοχή του. Θα αντιμετωπίσει αύριο έναν άλλον Ιταλό για μια θέση στην 4άδα, τον Lorenzo Sonego, που κέρδισε τον Filip Krajinovic με 7-5, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots