ATP
Ξεκίνησε την υπεράσπιση ο Felix, πρόκριση και για τον Zverev (vids)

 
Ξεκίνησε την υπεράσπιση ο Felix, πρόκριση και για τον Zverev (vids)
© Alyssa van Heyst/ABN AMRO Open
tn team Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2023 - 19:08

O Felix Auger-Aliassime έκανε επιτυχώς το πρώτο βήμα για την υπεράσπιση του τίτλου του στο Ρότερνταμ, κερδίζοντας με 2-0 σετ τον Lorenzo Sonego. Πρόκριση στα 2 σετ και για τον Alexander Zverev, που προσπαθεί να βρει ξανά τον καλύτερό του εαυτό.

Ο Auger-Aliassime, πρωταθλητής πέρσι στο Ρότερνταμ, ξεκίνησε την προσπάθειά του με μια καλή νίκη επί του Lorenzo Sonego με 6-2, 6-3, σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησε κατά κράτος και έδειξε την ποιότητά του.

Ο 22χρονος Καναδός, Νο.8 στην παγκόσμια κατάταξη, πέτυχε 13 άσσους, κέρδισε τους 30 από τους 35 πόντους στα πρώτα του σερβίς, ενώ έσβησε και τα 2 break points που αντιμεπώπισε, με τον ίδιο να έχει 3/3 κερδισμένα break points.

Με την αποτελεσματικότητα αυτή, δεν θα μπορούσε να είχε κινδυνέψει από τον Sonego, από τον οποίο έχασε μόλις 5 games, για να φτάσει στη νίκη έπειτα από 1 ώρα και 22 λεπτά αγώνα.

Ο Felix, Νο.3 στο ταμπλό του ABN AMRO Open, θα παίξει στους "16" με τον qualifier Gregoire Barrere, που χθες κέρδισε τον David Goffin με 6-0, 7-6 (3).

Καλή αρχή έκανε και ο Alexander Zverev, που "χτίζει" την αυτοπεποίθησή του μετά την πολύμηνη απουσία του λόγου του τραυματισμού στον αστράγαλο. Ο 25χρονος Γερμανός, Νο.8 στο ταμπλό, επικράτησε του Soonwoo Kwon με 6-4, 7-6 (4), σε ένα ματς που προστάτευσε το σερβίς του, σβήνοντας και τα 3 break points του Κορεάτη.

Στον 2ο γύρο ο Zverev θα αντιμετωπίσει τον Tallon Griekspoor, που απέκλεισε τον Mikael Ymer με 7-6 (7), 7-5.

Στον 2ο γύρο θα είναι και ο Hubert Hurkacz, που νίκησε τον Roberto Bautista Agut μετά από μάχη 3 ωρών, με 7-5, 6-7 (7), 7-6 (4). Ο Hurkacz θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον Grigor Dimitrov, που κέρδισε χθες τον Aslan Karatsev με 6-1, 6-3.

Τέλος, ο Ολλανδός Gijs Brouwer που παίζει με wild card στο κυρίως ταμπλό, επικράτησε του Marc-Andrea Huesler με 6-3, 7-5 και πέτυχε την 5η tour-level νίκη της καριέρας του. Επόμενος αντίπαλος θα είναι ένας εκ των Holger Rune και Constant Lestienne.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots