ATP
O Medvedev "εκθρόνισε" τον Auger-Aliassime (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Alyssa van Heyst | ABN AMRO Open
tn team Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 - 18:52

O Daniil Medvedev έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και κέρδισε με 2-0 σετ τον περσινό πρωταθλητή του Ρότερνταμ, Felix Auger-Aliassime, για να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά. Εκεί θα βρίσκεται και ο Grigor Dimitrov.

O Medvedev διατήρησε το απόλυτο των νικών του απέναντι στον Auger-Aliassime, τον οποίο πλέον έχει κερδίσει σε 5 συναντήσεις (5-0), για να επικρατήσει με το εμφατικό 6-2, 6-4 στον μεταξύ τους προημιτελικό και να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του ABN AMRO Open.

Ο Medvedev ήταν πολύ καλός από τη γραμμή του σερβίς στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, κερδίζοντας τους 22 από τους 30 πόντους στα πρώτα του σερβίς και τους 13 από τους 19 στα δεύτερα.

Αφού "έσπασε" 2 απανωτές φορές το σερβίς του Auger-Aliassime, o Medvedev έφτασε στο 5-2 και επέστρεψε από το 15-40 στο επόμενο game, για να κρατήσει το σερβίς του και να κάνει το 6-2.

Στο 2ο σετ ο Medvedev προηγήθηκε με 2-1, αλλά ο Felix απάντησε και με το πρώτο του break στο ματς, ισοφάρισε σε 2-2. Με νέο break o Ρώσος πέρασε ξανά μπροστά με 4-3 και αυτή τη φορά διατήρησε το πλεονέκτημα ως το τέλος, για να ολοκληρώσει το παιχνίδι σε 1 ώρα και 23 λεπτά.

Στα ημιτελικά του Ρότερνταμ, ο Medvedev θα αντιμετωπίσει τον Grigor Dimitrov, που κάνει ένα πολύ καλό τουρνουά και κέρδισε νωρίτερα τον Alex De Minaur, με 6-3, 3-6, 7-6 (6).

Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τον Dimitrov, που κατάφερε να ανατρέψει το 1-3. Στο tie-break κρίθηκε το 3ο σετ, με τον Bούλγαρο να αντιμετωπίζει διπλό match point στο 4-6 και να κερδίζει 4 πόντους στη σειρά, για να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή έπειτα από 2 ώρες και 33 λεπτά συνολικού αγώνα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots