ATP
Πέρασε ο Alcaraz στον τελικό του Μπουένος Άιρες (vids)

 
Πέρασε ο Alcaraz στον τελικό του Μπουένος Άιρες (vids)
tn team Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2023 - 3:53

Παρότι αγωνίζεται για 1η φορά φέτος σε επίσημο τουρνουά, ο Carlos Alcaraz δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση, εξασφαλίζοντας μια θέση στον τελικό του Argentina Open, μετά από τη νίκη του με 2-0 σετ επί του Bernabe Zapata Miralles.

Τι και αν έμεινε εκτός, χάνοντας τη συμμέτοχη του στη Μελβούρνη και το Νο.1 του κόσμου, ο Carlos Alcaraz βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματα του και με τη νίκη του επί του Bernabe Zapata Miralles σε 77 λεπτά με 6-2, 6-2, θα διεκδικήσει τον 1ο του τίτλο για το 2023.

Ο Ισπανός τενίστας μετά από 4 μήνες αποχής λόγω τραυματισμού, θα παλέψει για τον 7ο τίτλο στη καριέρα του, στην 9η παρουσία του σε τελικούς.

Η τελευταία αναμέτρηση που έδωσε πριν τον τρυαματισμό του ήταν στα προημιτελικά του Paris Masters τον περασμένο Νοέμβριο, όταν και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα των προημιτελικών απέναντι στον Holger Rune.

Ο τελευταίος τίτλος που κέρδισε ήταν στο US Open τον περασμένο Σεπτέμβρη, που είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία του νεαρού τενίστα, οπού παράλληλα έγινε και το νεαρότερο Νο.1 στην ιστορία του αθλήματος.

Στον τελικό της 250άρας χωμάτινης διοργάνωσης Argentina Open, θα κοντραριστεί με τον Βρετανό Cameron Norrie που κέρδισε τον προερχόμενο από τα προκριματικά Juan Pablo Varillas, με 7-6 (5), 6-4.

"Είναι μια πραγματικά ξεχωριστή στιγμή για εμένα" είπε ο Alcaraz "ημουν λίγο πεσμένος μετά τον τραυματισμό μου, οπότε έπρεπε να ανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου αυτούς τους 4 μήνες, και να βρω ρυθμό."

"Το να επιστρέψω στη δράση και στο 1ο μου τουρνουά για το 2023 να βρεθώ στον τελικό, είναι κάτι ξεχωριστό για εμένα".

Ο Αlcaraz προηγείται του Norrie στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, με την πρόσφατη μάχη να είναι αυτή στο Masters του Cincinnati, εκεί όπου o Ισπανός κέρδισε με, 7-6 (4), 6-7 (4), 6-4.

"Έπαιξα μερικές φορές εναντίον του" είπε ο Alcaraz αναφερόμενος στον επόμενο αντίπαλο του Norrie.

"Είναι ένας πραγματικά πολύ σκληρός παίκτης. Ξέρω ότι πρέπει να δώσω ότι έχω στον τελικό. Μπορώ να πω ότι είναι ένας από τους δυσκολότερους και ταυτόχρονα πιο όμορφος τελικός που θα συμμετάσχω".

Ο Norrie από τη πλευρά του θα δώσει το παρόν στον 13ο τελικό της καριέρα του, στοχεύοντας στον 5ο του τίτλο.

Η τελευταία φορά που στέφθηκε πρωταθλητής ήταν στο Lyon Open τον περασμένο Μάιο, μετά από τη νίκη του στον τελικό απέναντι στον Alex Molcan.

Φέτος ο Βρετανός έφτασε σε ακόμα ένα τελικό -τον μοναδικό μέχρι το Argentina Open για το 2023- στη Νέα Ζηλανδία και συγκεκριμένα στο Auckland Open, όπου ηττήθηκε με 2-1 σετ από τον Richard Gasquet.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots