ATP
Με τίτλο επέστρεψε ο Alcaraz! (vids)

 
Με τίτλο επέστρεψε ο Alcaraz! (vids)
© Argentina Open/Sergio Llamera
tn team Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2023 - 22:57

O Carlos Alcaraz ολοκλήρωσε ιδανικά την πρώτη του εβδομάδα στο tour μετά από 3 μήνες απουσίας, κατακτώντας τον τίτλο στο 250άρι του Μπουένος Άιρες.

Στο ξεκίνημά του στη φετινή σεζόν και στην επιστροφή του μετά τους δυο τραυματισμούς που είχε σε κοιλιακούς και γόνατο, ο Carlos Alcaraz κατέκτησε τον τίτλο στο Μπουένος Άιρες και έδειξε πως και το 2023 θα είναι μια πολύ σημαντική μονάδα.

Ο 19χρονος Ισπανός, ο οποίος διατήρησε επάξια το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, επιβλήθηκε στον τελικό του Argentina Open του Cameron Norrie με 6-3, 7-5, σε μιαμιση ώρα αγώνα.

Στο 1ο σετ ο Alcaraz επέστρεψε από το 2-3 και κέρδισε 4 games στη σειρά, για να το κατακτήσει με 6-3. Στο 2ο σετ προηγήθηκε με 3-0 και έμεινε μπροστά μέχρι το 5-2, όμως όταν σέρβιρε για τον τίτλο υπέστη το πρώτο του break στον τελικό και είδε τον Norrie να ισοφαρίζει σε 5-5.

Σε εκείνο το σημείο, με τον Βρετανό να είναι αρκετά ανεβασμένος, ο Alcaraz κατάφερε να πάρει ένα πολύ σημαντικό game για να περάσει ξανά μπροστά στο 6-5 και στη συνέχεια έκανε και το break, με το οποίο ολοκλήρωσε το ματς.

Ο Alcaraz συνδύασε την επιστροφή του στο tour με μια άψογη εβδομάδα, στην οποία έχασε μόνο ένα σετ, στον αγώνα της πρεμιέρας του με τον Laslo Djere (6-2, 4-6, 6-2). Έκτοτε κέρδισε στα 2 σετ τους Dusan Lajovic (6-4, 6-2), Bernabe Zapata Miralles (6-2, 6-2) και Norrie (6-3, 7-5).

Κατέκτησε τον 1ο τίτλο του για το 2023, 7ο συνολικά στην καριέρα του, βελτιώνοντας το πολύ καλό ρεκόρ που έχει σε τελικούς στο 7-2. Αυτός ήταν επίσης ο 5ος τίτλος του στο χώμα και ο 2ος σε τουρνουά της σειράς ATP 250.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots