ATP
Συνεχίζει το σερί του ο Alcaraz (vid)

 
Συνεχίζει το σερί του ο Alcaraz (vid)
© Fotojump/Rio Open
tn team Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 - 7:36

O Carlos Alcaraz επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε τον Fabio Fognini, για να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο του σερί και να παραμείνει παράλληλα σε τροχιά υπεράσπισης στο Rio Open.

Μετά την πρώτη του απώλεια σετ γι' αυτή την εβδομάδα, ο Carlos Alcaraz πάτησε το γκάζι και επικράτησε του Fabio Fognini με 6-7 (5), 6-2, 6-4, για να προκριθεί στους προημιτελικούς του Rio Open.

Ο Alcaraz προηγήθηκε με 3-0 στο 1ο σετ και είχε 2 break points για το 4-0, όμως ο Fognini ξεκίνησε την αντεπίθεσή του και κέρδισε τα 5 από τα 6 επόμενα games, για να προηγηθεί με 5-4. Ο Ιταλός απέτυχε να κλείσει το σετ σε 2 service games του, στο 5-4 και στο 6-5, αλλά στο tie-break κατάφερε να επιστρέψει από το 4-5 και να πάρει τους 3 επόμενους πόντους, για να το κατακτήσει με 7-4.

Ο Alcaraz ανταποκρίθηκε με ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο 2ο σετ, για να προηγηθεί με 4-0. Ξεκίνησε καλύτερα και στο 3ο σετ ο Ισπανός, που προηγήθηκε με διπλό break στο 3-0. Ο Fognini μείωσε σε 3-2, αλλά ο Alcaraz διατήρησε τη διαφορά ενός break ως το τέλος και "κλείδωσε" τη νίκη έπειτα από 2 ώρες και 47 λεπτά.

Ο Alcaraz, υπερασπιστής του τίτλου στο Ρίο, βελτίωσε το ρεκόρ του στη φετινή σεζόν σε 6-0 νίκες. Θα συνεχίσει την υπεράσπιση αντιμετωπίζοντας στα προημιτελικά τον Dusan Lajovic, που κέρδισε τον Laslo Djere με 6-2, 6-4

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots