ATP
Συνεχίζεται η υπεράσπιση για τον Alcaraz (vid)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Fotojump/Rio Open
tn team Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023 - 4:15

Ακόμα ένα βήμα προς την υπεράσπιση του τίτλο του στο Ρίο της Βραζιλίας έκανε ο Carlos Alcaraz, ο οποίος κέρδισε και τον Dusan Lajovic με 2-0 σετ, για να μπει στα ημιτελικά του Rio Open.

O Alcaraz βρήκε σθεναρή αντίσταση και στα δυο σετ, αλλά στο τέλος πήρε τη νίκη επί του Lajovic με 6-4, 7-6 (0), για να εξασφαλίσει την παρουσία του στους αυριανούς ημιτελικούς του Rio Open.

Ο 19χρονος Ισπανός, ο οποίος έχασε το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης μετά την τρίμηνη απουσία του από το tour λόγω των δυο τραυματισμών του σε κοιλιακούς και γόνατο, έχει καταφέρει να κάνει ιδανικό comeback και έφτασε τις 7 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις για το 2023.

Σήμερα βρέθηκε πίσω με break και στα δυο σετ, όμως ανέτρεψε το 3-4 στο 1ο για να το κερδίσει με 6-4, ενώ στο 2ο επέστρεψε από το 5-6, έκανε break όταν ο Lajovic σέρβιρε για το σετ και το έστειλε στο tie-break, όπου δεν έχασε ούτε έναν πόντο, για να ολοκληρώσει το ματς σε 1 ώρα και 54 λεπτά.

Μετά τον τίτλο στο Μπουένος Άιρες, ο Alcaraz διεκδικεί το 2ο συνεχόμενο τρόπαιο στα χωμάτινα τουρνουά της Λατινικής Αμερικής και θα αντιμετωπίσει αύριο τον Nicolas Jarry, για μια θέση στον τελικό του Rio Open.

O Χιλιανός, έχοντας ξεκινήσει από τα προκριματικά την πορεία του, κέρδισε και τον Sebastian Baez, Νο.6 στο ταμπλό, με 6-3, 7-6 (3), για να επιστρέψει στους ημιτελικούς μετά από 4 χρόνια σχεδόν, από το καλοκαίρι του 2019, όταν ήταν πρωταθλητής στο Bastad της Σουηδίας.

Στον άλλον ημιτελικό θα συναντηθούν οι Cameron Norrie και Bernabe Zapata Miralles. Ο Norrie, Νο.2 στο ταμπλό, απέκλεισε τον Hugo Dellien με 4-6, 6-1, 6-4, ενώ ο Zapata Miralles κέρδισε στον ισπανικό "εμφύλιο" τον Albert Ramos Vinolas, με 6-4, 2-6, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots