ATP
Πήρε ρεβάνς και "εκθρόνισε" τον Alcaraz o Norrie (vid)

 
Cameron Norrie
Cameron Norrie © Fotojump/Rio Open
tn team Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2023 - 5:07

O Cameron Norrie ανέτρεψε το 5-7, 0-3, 0-30, για να πανηγυρίσει μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, Carlos Alcaraz, και να γίνει ο νέος πρωταθλητής του Rio Open.

Ο Norrie επικράτησε του Alcaraz με 5-7, 6-4, 7-5 μετά από 2 ώρες και 41 λεπτά αγώνα, για να αναδειχθεί πρωταθλητής στο Ρίο της Βραζιλίας.

Ο 27χρονος Βρετανός, πήρε τη ρεβάνς για την ήττα του στον τελικό του Μπουένος Άιρες την προηγούμενη εβδομάδα από τον Alcaraz, ενώ την ίδια στιγμή τον εκθρόνισε και από το τουρνουά του Ρίο.

Το έκανε μάλιστα με μια πολύ σπουδαία ανατροπή, αφού στα μέσα του 2ου σετ ήταν πίσω με 0-3, 0-30. Δεν το έβαλε κάτω ο Βρετανός, που αρχικά κράτησε το σερβίς του για να μειώσει σε 1-3, ενώ στο επόμενο game έκανε και το break back.

Ο Alcaraz αντιμετώπισε προβλήματα με το σώμα του από τα μέσα του 2ου σετ έως και το τέλος του αγώνα, δεν το έβαλε κάτω όμως και συνέχισε να παλεύει. Ο Norrie πάντως πήρε το πάνω χέρι με το break που έκανε για το 5-4 και σέρβιρε για το 6-4, στέλνοντας τον τελικό σε 3ο σετ.

Εκεί ο Alcaraz έκανε πρώτος break για να προηγηθεί με 2-0, αλλά ο Norrie κέρδισε τα 3 επόμενα games. O Ισπανός έσβησε 2 break points στο 9ο game και κράτησε το σερβίς του για το 5-4, φέρνοντας τον Norrie σε δύσκολη θέση.

Για μια ακόμα φορά ο Βρετανός στάθηκε στο ύψος του, κρατώντας το σερβίς του για το 5-5 και κάνοντας το καθοριστικό break στη συνέχεια, για να περάσει μπροστά με 6-5. Κράτησε ξανά το σερβίς του ο Norrie, που ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του στο 12ο game.

Αυτή ήταν η 1η ήττα του Alcaraz μετά την επιστροφή του στη δράση, στην 9η αναμέτρησή του. Σε τελικό ήταν η 3η ήττα του, σε 10 αναμετρήσεις (7-3).

Ο Norrie έφτασε τους 5 τίτλους στην καριέρα του (5-9 σε τελικούς), κερδίζοντας τον 1ο του φετινό τίτλο στον 3ο του τελικό. Στο χώμα ήταν ο 2ος τίτλος του, μετά το 250άρι που είχε κερδίσει στη Λυών πέρσι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots