ATP
Κέρδισε τον Zverev και μπήκε τελικό ο Rublev (vids)

 
Κέρδισε τον Zverev και μπήκε τελικό ο Rublev (vids)
tn team Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2023 - 17:22

O Andrey Rublev κέρδισε για 1η φορά στην καριέρα του τον Alexander Zverev και θα είναι στον τελικό του Dubai Tennis Championships, όπου θα επιχειρήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Ο Rublev έπαιξε σαν πρωταθλητής στο Ντουμπάι και νίκησε τον Zverev με 6-3, 7-6 (9), σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες αγώνα.

Ο Rublev ξεκίνησε καλύτερα στον ημιτελικό και προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Zverev απάντησε και ισοφάρισε σε 2-2. Ο Ρώσος ανέκτησε άμεσα τον έλεγχο για να προηγηθεί με 4-2, ενώ με νέο break στο 9o game έκλεισε το σετ, για το 6-3.

Στο 2ο σετ ο Zverev ανέβασε τα ποσοστά του από τη γραμμή του σερβίς, ενώ και ο Rublev σέρβιρε καλά. Το πρώτο break point του σετ ήταν για τον Ρώσο και ήταν και match point, στο 5-6, 40-Α, αλλά ο Zverev το έσβησε και έστειλε το σετ στο tie-break.

Εκεί ο Rublev έχασε 4 match points, αλλά και ο Zverev δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τη δική του ευκαιρία, όταν προηγήθηκε με 8-7. Τελικά, στην 5η του ευκαιρία ο Rublev πήρε το tie-break με 11-9 και "σφράγισε" τη νίκη σε 1 ώρα και 58 λεπτά.

Ο Rublev κέρδισε για 1η φορά τον Zverev στην 6η τους αναμέτρηση στο tour και απέχει πλέον μια νίκη από την υπεράσπιση του τίτλου του στο Ντουμπάι. Δεν θα έχει πάντως καθόλου εύκολο έργο, αφού θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Novak Djokovic και Daniil Medvedev στον αυριανό τελικό.

Θα είναι ο 18ος τελικός στην καριέρα του και θα διεκδικήσει τον 13ο τίτλο του (12-5 σε τελικούς), ενώ για τη φετινή σεζόν θα είναι ο 1ος του τελικός. Αξίζει να σημειωθεί, πως ήταν ο νικητής στους 4 τελευταίους τελικούς που αγωνίστηκε.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots