ATP
"Επιβίωσε" μετά από 3,5 ώρες μάχης ο Hurkacz (vids)

 
"Επιβίωσε" μετά από 3,5 ώρες μάχης ο Hurkacz (vids)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 09 Απριλίου 2023 - 22:09

O Hubert Hurkacz επέστρεψε από σετ και break πίσω, έσβησε ένα match point και "επιβίωσε" στη μάχη του με τον Laslo Djere, για να πάρει την πρόκριση για τον 2ο γύρο του Monte-Carlo Masters. Εκεί δεν θα βρίσκεται ο Borna Coric, που αποχαιρέτησε πολύ νωρίς το τουρνουά.

Ο Hurkacz πήρε τη νίκη επί του Djere σε μια αναμέτρηση που πλησίασε τις 3,5 ώρες σε διάρκεια, με 6-7 (5), 7-6 (5), 7-6 (5).

Παρότι επέστρεψε από το 1-4 στο 1ο σετ, ο Hurkacz το έχασε στο tie-break, ενώ αργότερα βρέθηκε σε ακόμα χειρότερη θέση, όταν είδε το 3-0 να γίνεται 3-5 στο 2ο σετ!

Βρέθηκε πολύ κοντά σε έναν πολύ πρόωρο αποκλεισμό ο Πολωνός, που κατάφερε όμως να κάνει το break back στο 10ο game και να κρατηθεί στο παιχνίδι. Στη συνέχεια πήρε το tie-break με 7-5 και έστειλε το ματς σε 3ο σετ.

Και εκεί πέρασε δύσκολα ο Hurkacz, που βρέθηκε πίσω με 0-2. Κατάφερε να κερδίσει τα 5 από τα 6 επόμενα games και να προηγηθεί με 5-3, έχασε όμως 4 match points, ένα στο σερβίς του Djere στο 5-3, 40-30 και άλλα 3 στο δικό του σερβίς στο 5-4, με αποτέλεσμα να μπει ξανά σε περιπέτειες.

Ο Djere έφτασε μάλιστα για 1η φορά σε match point στο 12ο game, στο 5-6, 30-40, με τον Hurkacz να το σβήνει με το σερβίς του. Και αυτό το σετ οδηγήθηκε σε tie-break, με τον Πολωνό να κερδίζει τους 2 τελευταίους πόντους και να το παίρνει και αυτό με 7-5, όταν το ρολόι του αγώνα έγραφε 3 ώρες και 19 λεπτά.

Nωρίτερα σήμερα, ο Borna Coric, ο οποίος ήταν πιθανός αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον 3ο γύρο, γνώρισε απρόσμενη ήττα από τον Nicolas Jarry, που συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις του μετά την επιτυχημένη περιοδεία του στα τουρνουά της Λατινικής Αμερικής.

Ο 27χρονος Χιλιανός πήρε τη νίκη με 6-2, 6-3 απέναντι στο Νο.15 του ταμπλό και θα συνεχίσει στον 2ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει είτε τον lucky loser Dusan Lajovic, είτε τον qualifier Alexei Popyrin.

Τέλος, ο Jaume Munar πανηγύρισε μια δύσκολη νίκη στα 3 σετ επί του Marc-Andrea Huesler, με 7-6 (3), 4-6, 6-4. Στον 2ο γύρο ο Ισπανός θα αντιμετωπίσει τον Andrey Rublev, στην πρεμιέρα του Ρώσου στο τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots