ATP
Μπήκαν 16άδα Zverev και Ruud (vids)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023 - 14:38

O Alexander Zverev ζευγάρωσε τις νίκες του στο Monte-Carlo και πήρε το εισιτήριο για την τελική 16άδα του Masters, ενώ εκεί θα βρίσκεται και ο Casper Ruud, που ίδρωσε αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο του Botic Van De Zandschulp.

Πολύ καλά σημάδια δείχνει ο Zverev στο Monte-Carlo, καθώς μετά την ανατροπή που έκανε στην πρεμιέρα του με τον Alexander Bublik, σήμερα πέτυχε τη straight sets νίκη επί του Roberto Bautista Agut, με 6-4, 6-4.

Ο περσινός ημιφιναλίστ του Roland Garros δεν αντιμετώπισε κανένα break point στο 1ο σετ και "έσπασε" το σερβίς του Ισπανού από το 5ο game (3-2), για να πάρει το προβάδισμα και να το κρατήσει ως το τέλος.

Στο 2ο σετ προηγήθηκε και πάλι με break στο 3-2, αλλά ο Bautista Agut απάντησε προσωρινά και ισοφάρισε σε 3-3. Ο Zverev ωστόσο ανέκτησε τον έλεγχο κάνοντας νέο break άμεσα για το 4-3 και κράτησε το σερβίς του στα δυο επόμενα games, για να "κλειδώσει" τη νίκη στο 10ο game.

Στον 3ο γύρο του Monte-Carlo Masters o Zverev θα περιμένει έναν εκ των Daniil Medvedev και Lorenzo Sonego, με τον Medvedev να κάνει αργότερα σήμερα την πρεμιέρα του στο τουρνουά.

Στον 3ο γύρο μπήκε και ο Casper Ruud, που δεν είχε καθόλου εύκολο μεσημέρι απέναντι στον Botic Van De Zandschulp, πήρε όμως τη νίκη με 7-5, 7-6 (1), έπειτα από 2 πολύ κλειστά σετ.

Πλησίασε τις 2,5 ώρες διάρκεια ο αγώνας, με τον Νορβηγό να ανατρέπει το 2-4 στο 2ο σετ, σώζοντας και ένα set point στο 4-5, 30-40, για να το κερδίσει τελικά στο tie-break και να αποφύγει επιπλέον περιπέτειες.

Στους "16" ο περσινός φιναλίστ του Roland Garros θα αντιμετωπίσει τον προερχόμενο από τα προκριματικά Jan-Lennard Struff, που έκανε ακόμα ένα πολύ καλό παιχνίδι και απέκλεισε τον Alex De Minaur με 6-3, 6-2.

Τέλος, πολύ εντυπωσιακά μπήκε στη 16άδα ο Lorenzo Musetti, ο οποίος συνέτριψε με 6-0, 6-0 τον Luca Nardi σε 50 μόλις λεπτά, κάνοντας το τέλειο ματς. Ο Musetti θα αντιμετωπίσει αύριο τον Novak Djokovic, από τον οποίο έχει ηττηθεί και στις 3 προηγούμενες συναντήσεις τους.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots