ATP
Πήρε το ντέρμπι με τον Khachanov o Rublev (vid)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023 - 15:58

O Andrey Rublev κέρδισε τον Karen Khachanov στο ρώσικο ντέρμπι και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Monte-Carlo Masters.

O Rublev χρειάστηκε 90 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του συμπατριώτη του, Khachanov, τον οποίο κέρδισε με 7-6 (4), 6-2 και εξασφάλισε την παρουσία του στους αυριανούς προημιτελικούς του Monte-Carlo Masters.

Ο Rublev πέτυχε 5 άσους, κέρδισε τους 27 από τους 41 πόντους στα πρώτα του σερβίς και αξιοποίησε και τα 3 break points που δημιούργησε, για να φτάσει στη νίκη χωρίς να κινδυνέψει.

Στο 1ο σετ κανείς από τους δυο δεν είχε break points, με τον Rublev να ξεκινάει δυνατά στο tie-break και να προηγείται με 4-0 και με 5-1. Ο Khachanov μείωσε σε 5-3, αλλά ο Rublev έκλεισε τελικά το tie-break στο 7-4 και πήρε το προβάδισμα.

Ο Khachanov άνοιξε το 2ο σετ με ένα break, ωστόσο στα επόμενα λεπτά ο Rublev κέρδισε 4 games στη σειρά και απλοποίησε αρκετά τα πράγματα, παίρνοντας ένα προβάδισμα με 4-1. Με νέο break στο 8ο game ολοκλήρωσε και τη νίκη του ο Ρώσος, Νο.6 στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Rublev, φιναλίστ στο Monte-Carlo το 2021, θα αντιμετωπίσει αύριο τον προερχόμενο από τα προκριματικά Jan-Lennard Struff, που κάνει ένα εντυπωσιακό τουρνουά και νωρίτερα σήμερα απέκλεισε τον Casper Ruud.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots