ATP
Απέκλεισε τον Medvedev o Rune (vids)

 
Holger Rune
Holger Rune © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 14 Απριλίου 2023 - 17:33

O Holger Rune ήταν πιο φρέσκος και κέρδισε τον Daniil Medvedev με 2-0 σετ, για να πάρει μέσα σε 78 λεπτά την πρόκριση για τα ημιτελικά του Monte-Carlo Masters. Αυτή ήταν η 10η Top 10 νίκη για τον 19χρονο Δανό.

Τη 10η νίκη του απέναντι σε παίκτες 10άδας πανηγύρισε ο Holger Rune (10-8), ο οποίος επιβλήθηκε του Daniil Medvedev με 6-3, 6-4 και πήρε το εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Monte-Carlo Masters.

Oι δυο παίκτες εκκίνησαν από διαφορετικές αφετηρίες σήμερα, αφού ο Rune χθες πήρε ρεπό εξαιτίας της απόσυρσης του Matteo Berrettini, ενώ ο Medvedev χρειάστηκε να παίξει για κάτι περισσότερο από 3 ώρες ενάντια στον Alexander Zverev, αλλά και να μείνει στο court μέχρι τις 11μιση περίπου το βράδυ.

Το αξιοποίησε αυτό ο Rune, ο οποίος κέρδισε τους 20 από τους 27 πόντους στα πρώτα του σερβίς (74%) και τους 18 από τους 25 στα δεύτερα (72%), για να φτάσει χωρίς να ανησυχήσει σ' αυτή τη νίκη.

Στο 1ο σετ βρήκε από νωρίς ένα break, προηγήθηκε με 4-1 και διατήρησε ως το τέλος τον έλεγχο. Στο 2ο σετ έχασε αρχικά προβάδισμα με break από το 2-1, έμεινε πίσω με 3-4, αλλά κέρδισε τα 3 τελευταία games του αγώνα και εξασφάλισε την πρόκριση στην τελική 4άδα.

Θα είναι η 2η φορά που θα παίξει σε έναν ημιτελικό Masters 1000 διοργάνωσης ο Rune, μετά από το Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο, όταν κατέκτησε τον τίτλο.

Θα περιμένει την τελευταία αναμέτρηση της ημέρας, μεταξύ του Jannik Sinner και του Lorenzo Musetti, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει αύριο για τα ημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots