ATP
Ο Cerundolo απέκλεισε τον Ruud στη Βαρκελώνη (vid)

 
Francisco Cerundolo
Francisco Cerundolo © Barcelona Open
tn team Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023 - 22:06

Με μια μεγάλη νίκη ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της ημέρας στη Βαρκελώνη o Francisco Cerundolo, ο οποίος άφησε εκτός το No.3 του ταμπλό, Casper Ruud, για να κάνει δικό του το τελευταίο εισιτήριο των προημιτελικών του Barcelona Open.


Ο Cerundolo επικράτησε του Ruud με 7-6 (5), 6-3 στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας στη Βαρκελώνη και συμπλήρωσε τους προημιτελικούς του Barcelona Open.

O 24χρονος Αργεντινός, Νο.24 στην παγκόσμια κατάταξη, κατάφερε να ανατρέψει το 2-5 στο 1ο σετ, σώζοντας και διπλό break point στο 3-5, 15-40, για να στείλει το 1ο σετ στο tie-break και να το κερδίσει εκεί με 7-5.

Στη συνέχεια έκανε και το break για να προηγηθεί με 3-0 στο 2ο σετ και δεν κοίταξε πίσω του, φτάνοντας μέχρι το 6-3 και την κατάκτησή του.

Αυτή ήταν η 4η νίκη του Cerundolo απέναντι σε Top 10 παίκτη, με τις 2 από αυτές να είναι κόντρα στον Ruud, αφού τον είχε κερδίσει και στο Bastad της Σουηδίας το περσινό καλοκαίρι. Και οι 2 Top 5 νίκες του είναι κόντρα στον Νορβηγό.

Στα προημιτελικά της Βαρκελώνης, ο Cerundolo θα αντιμετωπίσει τον Dan Evans, που κέρδισε νωρίτερα τον Karen Khachanov με 6-3, 6-4. Στο μεταξύ, ο Lorenzo Musetti κέρδισε τον Cameron Norrie με 3-6, 6-4, 6-1 και επιβεβαίωσε την ιταλική μονομαχία με τον Jannik Sinner, από τον οποίο είχε ηττηθεί πριν μια εβδομάδα στο Monte-Carlo.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών στη Βαρκελώνη:

[1] Alcaraz - Davidovich Fokina [10]
[15] Cerundolo - Evans [12]
[9] Musetti - Sinner [4]
[8] De Minaur - Tsitsipas [2]

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots