ATP
Η απίστευτη ιστορία του Abedallah Shelbayh, που έγραψε ιστορία αυτή την εβδομάδα

 
Η απίστευτη ιστορία του Abedallah Shelbayh, που έγραψε ιστορία αυτή την εβδομάδα
© Srpska Open
tn team Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 - 10:04

Ο Abdullah Shelbayh έγινε στα 19 του χρόνια ο πρώτος Ιορδανός τενίστας στην ιστορία που κερδίζει αγώνα σε κυρίως ταμπλό ΑΤΡ διοργάνωσης, χάρη στη νίκη που πέτυχε στην Μπάνια Λούκα. Πριν από 5 ημέρες, δεν γνώριζε καν ότι θα βρισκόταν στο τουρνουά της Βοσνίας! Η απίστευτη ιστορία του.

Μερικές φορές μια αναπάντεχη εξέλιξη μπορεί να δημιουργήσει τις καλύτερες αναμνήσεις. Αυτό συνέβη με τον Abdullah Shelbayh, που μέχρι λίγες μέρες πριν δεν γνώριζε ότι θα βρισκόταν στην Μπάνια Λούκα, όπου πέτυχε αυτή την εβδομάδα την πρώτη του ΑΤΡ νίκη, γράφοντας ιστορία για την πατρίδα του.

Ο 19χρονος Ιορδανός, βρισκόταν στην Ισπανία και προετοιμαζόταν για να αγωνιστεί στο Barcelona Open, όπου ήταν alternate για το ταμπλό των προκριματικών. Όταν όμως είδε πως είχε καλές πιθανότητες να παίξει στο 250άρι της Μπάνια Λούκα, που διεξάγεται την ίδια εβδομάδα με το τουρνουά της Βαρκελώνης, τα πάντα άλλαξαν.

"Ήταν τρελό. Φτάσαμε στη Βαρκελώνη την Πέμπτη. Έκανα προπονήσεις στη Βαρκελώνη και όλοι πιστεύαμε ότι θα έπαιζα εδώ. Την τελευταία στιγμή, το Σάββατο το μεσημέρι, είπαμε να αποσυρθώ από τη Βαρκελώνη, γιατί ανακάλυψα πως ήμουν ο πρώτος alternate για την Μπάνια Λούκα. Χρειαζόμουν ο (Norbert) Gombos να κερδίσει έναν ημιτελικό στο Challenger που έπαιζε, για να μην παίξει στα προκριματικά. Ευτυχώς κέρδισε και τον αντικατέστησα στο ταμπλό", είπε ο Shelbayh, ο οποίος προπονείται στην ακαδημία του Rafa Nadal από τα 14 του χρόνια.

"Την τελευταία στιγμή πήρα μια πτήση από τη Βαρκελώνη στο Ζάγκρεμπ. Εκεί ήρθε και με πήρε κάποιος από το τουρνουά και με πήγε οδικώς για 2,5 ώρες στην Μπάνια Λούκα, όπου έφτασα στις 2 το πρωί. Την ίδια μέρα έπρεπε να παίξω, στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας. Δεν κοιμήθηκα πολύ γιατί φοβόμουν ότι θα έχανα το ζέσταμα. Είπα στον προπονητή μου πως ό,τι κι αν συνέβαινε, θα έπρεπε να ξυπνήσει. Η προπόνηση θα ξεκινούσε στις 10 το πρωί, όμως έβρεξε κι έτσι δεν μπορέσαμε να προπονηθούμε, γιατί οι πρώτοι αγώνες ξεκινούσαν στις 11:30 το πρωί. Κατάφερα τελικά να βρω ένα ελεύθερο γήπεδο 15-20 λεπτά πριν τον αγώνα και έκανα ζέσταμα. Το ματς άρχισε γύρω στη μια το μεσημέρι", είπε ο 19χρονος, που κέρδισε στον 1ο γύρο των προκριματικών τον Fabian Marozsan με 7-5, 1-6, 6-3.

Την επόμενη απέκλεισε τον Lukas Klein με 6-4, 6-2 και μπήκε στο κυρίως ταμπλό, όπου πέτυχε την 1η του νίκη στο tour, με αντίπαλο τον επίσης qualifier Elias Ymer, με 6-1, 7-5.

"Ήταν μια ξεχωριστή νίκη γιατί δεν ήρθε από κάποια wild card, κέρδισα επάξια την πρόκρισή μου στο κυρίως ταμπλό. Σημαίνει πολλά για μένα. Με όλα όσα συνέβησαν, δεν περίμενα πως θα έπαιζα σ' αυτό το τουρνουά."

Ο Shelbayh φαίνεται πως θα βάλει την Ιορδανία στον παγκόσμιο χάρτη του τένις για πρώτη φορά στην ιστορία του tour: "Εκπροσωπώ τη χώρα μου όπου και αν παίζω, είναι τιμή για μένα. Η Ιορδανία δυστυχώς δεν είναι γνωστή για το τένις της, αλλά ελπίζω πως θα μπορέσουμε να γίνουμε μια τέτοια χώρα κάποτε."

Στον 2ο γύρο του Srpska Open, o Shelbayh είχε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει το Νο.4 του ταμπλό, Miomir Kecmanovic, απέναντι στον οποίο στάθηκε αρκετά καλά, ηττήθηκε όμως με 6-4, 7-6 (4) και ολοκλήρωσε αυτή την περιπετειώδη αλλά όμορφη εβδομάδα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots