ATP
Ο Lajovic έβαλε "φρένο" και στον Rublev (vids)

 
Dusan Lajovic
Dusan Lajovic © Srpska Open
tn team Κυριακή, 23 Απριλίου 2023 - 17:52

O Dusan Lajovic έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί του Andrey Rublev και μετά από μια ακόμα σπουδαία νίκη, κέρδισε πανάξια τον τίτλο στην Μπάνια Λούκα.

Ο Lajovic ολοκλήρωσε με ονειρικό τρόπο μια παραμυθένια εβδομάδα στο σερβόφωνο τμήμα της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης και στην πόλη της Μπάνια Λούκα, όπου κατέκτησε τον 2ο τίτλο της καριέρας του.

Στον τελικό του Srpska Open, o 32χρονος Σέρβος τενίστας επικράτησε του πρωταθλητή του Monte-Carlo Masters και Νο.2 του ταμπλό, Andrey Rublev, με 6-3, 4-6, 6-4

Ο Lajovic, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.70 της παγκόσμιας κατάταξης, κέρδισε αυτή την εβδομάδα στην Μπάνια Λούκα το Νο.1 του ταμπλό και του κόσμου, Novak Djokovic, το Νο.2, Andrey Rublev, καθώς και το Νο.4, Miomir Kecmanovic, για να φτάσει στον 2ο τίτλο της καριέρας του και σίγουρα πιο σπουδαίο βάσει νικών. Ήταν ο 3ος τελικός του συνολικά, αφού το 2019 είχε παίξει άλλους 2, κερδίζοντας στο Ούμαγκ της Κροατίας και χάνοντας στο Monte-Carlo Masters.

Μεγάλη μάχη έγινε στον σημερινό τελικό, με τον Lajovic να κάνει ένα break από νωρίς στο 1ο σετ και να "ξεφεύγει" με 4-1, για να το κατακτήσει αργότερα με 6-3. Στο 2ο σετ έμεινε πίσω με 0-3, αλλά ισοφάρισε σε 3-3 και σε 4-4.

Ο Rublev έμεινε "ζωντανός" στον τελικό χάρη στο break που έκανε στο 10ο game, για να στείλει τον τελικό σε 3ο σετ. Εκεί ο Σέρβος ήταν δυνατότερος και προηγήθηκε με 5-1, δείχνοντας να ξεκαθαρίζει τα πράγματα. Δεν αποχώρησε χωρίς μάχη ο Rublev, που κατάφερε να μειώσει σε 5-4, τη δεύτερη φορά όμως που σέρβιρε για το ματς και στο 3ο του championship point, o "Dutze" κατάφερε να κάνει τελικά το 6-4 και να "σφραγίσει" μια από τις πιο γλυκιές νίκες της καριέρας του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots