ATP
Djokovic: "Δεν μπορώ να κερδίζω παίζοντας έτσι"

 
Djokovic: "Δεν μπορώ να κερδίζω παίζοντας έτσι"
© Srpska Open
tn team Σάββατο, 22 Απριλίου 2023 - 13:03

Εμφανώς απογοητευμένος από το τένις που έδειξε στην Μπάνια Λούκα ήταν ο Novak Djokovic, ο οποίος πάντως συνεχίζει να στοχεύει στο να βρει τον ρυθμό του έως το Roland Garros.

"Είχα τις ευκαιρίες μου, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκα", είπε ο Djokovic, ο οποίος είχε τριπλό set point στο 2ο σετ της αναμέτρησής του με τον Lajovic στην Μπάνια Λούκα.

Ο μέχρι τώρα απολογισμός του Nole είναι 2 νίκες και 2 ήττες σε 2 τουρνουά στο χώμα και την ανησυχητική εικόνα που έχει δείξει έρχεται να εντείνει και ο τραυματισμός που έχει στον αγκώνα, που ήταν εμφανές ότι τον ταλαιπώρησε χθες.

"Έπαιξα πολύ παθητικά, με πολλά λάθη και γι' αυτό έχασα", πρόσθεσε εμφανώς απογοητευμένος ο κάτοχος 22 Grand Slams τίτλων.

Ο Djokovic είχε προειδοποιήσει από το Monte-Carlo πως δεν περιμένει να παίξει καλά στα πρώτα του τουρνουά, αφού πάντα χρειάζεται περισσότερο χρόνο προσαρμογής στο χώμα. Ωστόσο η εικόνα που είχε στα 2 πρώτα του τουρνουά ήταν χειρότερη απ' αυτή που και ο ίδιος θα περίμενε.

"Ήμουν πολύ κάτω από το επιθυμητό επίπεδο. Δεν μπορώ να κερδίζω τέτοιους αντιπάλους σ' αυτή την επιφάνεια μ' αυτό το παιχνίδι. Και στο court δεν ένιωθα καλά. Ένιωθα αργός, είχα βαριά πόδια και έχανα πολλές μπάλες. Είχα και στιγμές που έπαιζα καλά, γενικά όμως ήμουν πολύ κάτω από το επίπεδό μου."

Επόμενος σταθμός για τον Novak θα είναι η Μαδρίτη και το πρώτο από τα δυο Masters πριν από το Roland Garros (μαζί με τη Ρώμη), που αυτή τη χρονιά θα είναι events δυο εβδομάδων. Ο μεγάλος στόχος του, δεν παύει να είναι το Παρίσι.

"Δεν είναι κρυφό πως η προετοιμασία μου στοχεύει στο Roland Garros. Κάτι τέτοιο συνέβη και πέρσι, ξεκίνησα νωθρά τη χωμάτινη σεζόν και άρχισα να παίζω καλύτερα προς το τέλος της."

Τέλος, ο Nole δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημα στον συμπατριώτη του, που για πρώτη φορά πέτυχε νίκη απέναντι στο Νο.1 του κόσμου: "Ο Dusan έπαιξε πολύ καλά, πολύ σταθερά. Όταν έπρεπε γινόταν πιο επιθετικός. Όλη του τη ζωή παίζει καλά στο χώμα, τα θεμέλια του τένις του είναι στο χώμα. Πνευματικά έμεινε πολύ δυνατός επίσης, που ήταν μια βελτίωση που έκανε σε σχέση με τις προηγούμενες συναντήσεις μας."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots