ATP
Πέρασε τη δύσκολη δοκιμασία με Van Assche o Djokovic (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Srpska Open
tn team Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023 - 20:15

O Novak Djokovic χρειάστηκε να επιστρέψει από σετ πίσω και να παλέψει για 2 ώρες και 38 λεπτά, μέχρι να φτάσει τελικά στη νίκη επί του 18χρονο Luca Van Assche στην Μπάνια Λούκα.

Ο Djokovic πέρασε αρκετά δύσκολο απόγευμα στην Μπάνια Λούκα, για την πρεμιέρα του στο Srpska Open, καταφέρνοντας τελικά να ανεβάσει το επίπεδό του όταν χρειάστηκε και να φτάσει στη νίκη επί του 18χρονου Van Assche, με 6-7 (4), 6-3, 6-2.

Δυο ώρες και 38 λεπτά χρειάστηκε να μείνει στο γήπεδο ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, κάτοχος 22 Grand Slams τίτλων, που στο τέλος της ημέρας πανηγύρισε τη νίκη και βελτίωσε το ρεκόρ του στη φετινή σεζόν σε 17-2 νίκες.

Ο 18χρονος Γάλλος, ο οποίος είναι ο νεότερος παίκτης στο Top 100 και βρίσκεται στο Νο.87 του κόσμου αυτή τη στιγμή, έσωσε 3 set points στο 5-6 του 1ου σετ, για να το στείλει στο tie-break. Εκεί ανέτρεψε το 1-3 και κέρδισε τους 6 από τους 7 τελευταίους πόντους, για να το κατακτήσει με 7-4.

Ο Djokovic κατάφερε να κάνει νωρίς ένα break στο 2ο σετ και να προηγηθεί με 3-1. Δεν κινδύνεψε καθόλου από τη γραμμή του σερβίς έως το τέλος του σετ και με νέο break στο 9ο game το κατέκτησε με 6-3.

Στο 3ο σετ δέχτηκε ένα break και έμεινε πίσω με 0-1, αλλά αντέδρασε γρήγορα και κέρδισε τα 4 επόμενα games, για να μπει σε θέση οδηγού στο παιχνίδι. Με ακόμα ένα break, το 5ο του στο ματς, ο Nole έκανε το τελικό 6-2 και πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Srpska Open.

Την Παρασκευή θα επιστρέψει στο court o Novak, που θα περιμένει την αναμέτρηση του Dusan Lajovic με τον Gregoire Barrere, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots