ATP
Toni Nadal: "Δεν θα αργήσει να επιστρέψει ο Rafa"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Roland Garros / FFT
tn team Τρίτη, 25 Απριλίου 2023 - 12:27

Σε δηλώσεις που έκανε από τη Μαδρίτη, ο Toni Nadal είπε πως δεν θα αργήσει να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο Rafael Nadal, ωστόσο θα είναι πολύ δύσκολο αυτή τη φορά να βρει τη φόρμα του εγκαίρως και να είναι στους βασικούς διεκδικητές του Roland Garros.

"O Rafa αναρρώνει, νομίζω πως είναι κοντά στην επιστροφή του στη δράση, αλλά δεν γινόταν να παίξει εδώ (στη Μαδρίτη). Είναι ένα από τα αγαπημένα του τουρνουά, αλλά θα πρέπει να περιμένει μέχρι τον επόμενο χρόνο για να επιστρέψει", είπε στο RTVE ο Toni Nadal, κατά την άφιξή του στην ισπανική πρωτεύουσα.

Στη συνέχεια, ο 62χρονος Ισπανός τεχνικός, εξήγησε πως θα είναι πολύ δύσκολο να δούμε τον Rafa σε καλή κατάσταση φέτος στο Παρίσι: "Προφανώς δεν θα έχει φτάσει στο Παρίσι έχοντας κάνει καλή προετοιμασία. Έχει να παίξει από τις 10 Ιανουαρίου και πριν από την Αυστραλία επίσης δεν είχε παίξει πολύ, όμως μπορεί να ανεβάσει γρήγορα στροφές σε ένα Grand Slam, πολλά θα εξαρτηθούν από την κλήρωση. Με λίγη τύχη και μια καλή κλήρωση στους πρώτους γύρους, τα πάντα μπορούν να συμβούν."

Τέλος, ο Toni Nadal μίλησε και για το νέο αίμα του ισπανικού τένις, τον Carlos Alcaraz, που φαίνεται να καλύπτει προς το παρόν τις προσδοκίες των Ισπανών, που ψάχνουν στο πρόσωπό του έναν νέο Nadal: "Είναι πολύ καλός, αυτή τη στιγμή ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Τα έχει όλα, είναι ο πιο γρήγορος, κινείται εκπληκτικά, σερβίρει καλά, έχει καλό backhand, ακόμα καλύτερο forehand και ένα μαγικό drop shot. Αν μείνει μακριά από τραυματισμούς, θα μείνει στην κορυφή για αρκετό καιρό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots