ATP
Αποκλεισμός-σοκ για Ruud στη Μαδρίτη! (vid)

 
Casper Ruud
Casper Ruud © Mutua Madrid Open
tn team Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 - 16:04

O Casper Ruud συνεχίζει να προβληματίζει με τα αποτελέσματά του και υπέστη ήττα-σοκ στη Μαδρίτη, από το Νο.105 της παγκόσμιας κατάταξης, Matteo Arnaldi.

Ο Ruud, ο οποίος όλη τη σεζόν φέτος έχει πετύχει περισσότερες από μια νίκη σε ένα τουρνουά μονάχα στο 250άρι του Εστορίλ (όπου κατέκτησε και τον τίτλο), συνεχίζει να ανιτμετωπίζει προβλήματα, ακόμα και στην αγαπημένη του χωμάτινη σεζόν.

Μετά τα σημαντικά τουρνουά του Monte-Carlo και της Βαρκελώνης, όπου αποκλείστηκε από τους Jan-Lennard Struff και Francisco Cerundolo αντίστοιχα, ο 24χρονος Νορβηγός, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.4 στον κόσμο, ηττήθηκε σήμερα από τον Ιταλό Matteo Arnaldi, Νο.105 στον κόσμο, με 6-3, 6-4.

Στο μοναδικό σημείο που φάνηκε απειλητικός ο Ruud, ήταν στα μέσα του 1ου σετ, όταν επέστρεψε από το 1-3 και ισοφάρισε σε 3-3, ενώ είχε break point στο 7ο game για να περάσει μπροστά με 4-3.

Δεν το αξιοποίησε και μετά από 4 break points o Arnaldi έκανε τελικά εκείνος το break στο 8ο game, για να προηγηθεί με 5-3 και να ολοκληρώσει το σετ με ένα love service game για το 6-3.

Στο 2ο σετ κυριάρχησε κατά κράτος ο Ιταλός, που κέρδισε 11 συνεχόμενους πόντους και προηγήθηκε με 0-2, 0-40 στο ξεκίνημά του! O Ruud κατάφερε να αποφύγει το διπλό break και να μειώσει σε 1-2, ωστόσο σε όλο το σετ απείλησε μόνο μια φορά με break point, με τον Arnaldi να το σβήνει και να φτάνει στο 5-3, για να κλειδώσει" λίγο αργότερα χωρίς πρόβλημα τη νίκη του, στο 10ο game.

Αυτή ήταν η 1η Top 10 νίκη για τον 22χρονο Arnaldi, που έφτασε τις 4 διαδοχικές νίκες στο Caja Magica. Ξεκίνησε από τα προκριματικά του 1000αριού της Μαδρίτης, ενώ στον 1ο γύρο είχε αποκλείσει τον Benoit Paire, σε ένα παιχνίδι που έσβησε και match point.

Στους "32" του Madrid Open, o Arnaldi θα αντιμετωπίσει τον Jaume Munar, που έπαιξε μόνο ένα σετ με τον Tallon Griekspoor, το πήρε στo tie-break με 7-6 (3) και έπειτα ο Ολλανδός εγκατέλειψε το ματς με τραυματισμό.

Εκτός Μαδρίτης έμεινε και ο Lorenzo Musetti, που ηττήθηκε από έναν άλλον qualifier, τον Yannick Hanfmann, με 6-4, 7-6 (3). Ο Hanfmann θα αντιμετωπίσει στους "32" τον επίσης Γερμανό Daniel Altmaier, που νίκησε τον συμπατριώτη τους, Oscar Otte, με 6-4, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots