ATP
"Ζωντανός" ο Alcaraz, που τα βρήκε σκούρα στην πρεμιέρα του (vids)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Mutua Madrid Open
tn team Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 - 19:30

Σε πολύ δύσκολη θέση βρέθηκε ο Carlos Alcaraz στην πρεμιέρα του στη Μαδρίτη, τελικά όμως βρήκε τις λύσεις απέναντι στον Emil Ruusuvuori, έκανε τη μεγάλη ανατροπή και έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο του σερί στο tour, αλλά και στον στόχο της υπεράσπισης του τίτλου του.

O Carlos Alcaraz πήρε τη νίκη με 2-6, 6-4, 6-2 επί του Emil Ruusuvuori στην πρεμιέρα του στο Mutua Madrid Open, σε ένα παιχνίδι που παρότι μπορεί να μην φαίνεται από το τελικό αποτέλεσμα, ο 19χρονος Ισπανός βρέθηκε πολύ κοντά στον αποκλεισμό!

Ο Alcaraz, Νο.1 στο ταμπλό της Μαδρίτης και υπερασπιστής του τίτλου, δεν ξεκίνησε καλά το ματς και απ' ότι φάνηκε δυσκολεύτηκε λίγο να εγκλιματιστεί στις νέες συνθήκες και στο υψόμετρο της Μαδρίτης.

Ο Ruusuvuori αντίθετα έπαιζε πολύ καλό τένις και στρίμωξε για τα καλά τον Ισπανό, που για ακόμα μια φορά έδειξε χαρακτήρα μεγάλου πρωταθλητή στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού.

Αυτό ήταν δίχως αμφιβολία στο 6ο game του 2ου σετ, όπου ο Alcaraz, ο οποίος είχε χάσει ήδη 2 φορές το σερβίς του στο ματς και βρέθηκε αντιμέτωπος με διπλό break point στο 2-3, 15-40. Ισοφάρισε σε 40-40 και στη συνέχεια έσβησε άλλα 3 break points - 5 συνολικά - για να κρατήσει το σερβίς του και να κάνει το 3-3.

Στο αμέσως επόμενο game και ενώ έως τότε δεν είχε απειλήσει καθόλου το σερβίς του Φινλανδού, ο Alcaraz έκανε το break και πέρασε μπροστά με 4-3. Τα πάντα άλλαξαν έπειτα, με το momentum να είναι ξεκάθαρα στο μέρος του Ισπανού, που με love service game έκλεισε αυτό το σετ, ενώ στο 3ο σετ έκανε break στο 1ο (1-0) και στο 5ο game (4-1), για να φτάσει άνετα στην κατάκτησή του με 6-2 και να ολοκληρώσει την ανατροπή σε 2 ώρες και 16 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 6η διαδοχική νίκη στο tour για τον Alcaraz και η 24η φετινή του νίκη, σε 26 αναμετρήσεις (24-2)!

Ο εντυπωσιακός Ισπανός, ο οποίος σε λίγες μέρες γιορτάζει τα 20ά του γενέθλια, θα συνεχίσει την επιχείρηση της υπεράσπισης την Κυριακή, όταν και θα αντιμετωπίσει για τον 3ο γύρο της Μαδρίτης τον Grigor Dimitrov. O Βούλγαρος κέρδισε νωρίτερα τον Gregoire Barrere με 7-6 (6), 7-6 (2).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots