ATP
Μεταμεσονύκτια πρόκριση για τον Zverev στη Μαδρίτη (vids)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Mutua Madrid Open
tn team Σάββατο, 29 Απριλίου 2023 - 2:25

Μετά από μάχη 3,5 ωρών και γύρω στις 01:30 το βράδυ στη Μαδρίτη, ο Alexander Zverev επέστρεψε από σετ και break πίσω, για να πανηγυρίσει τη νίκη εις βάρος του Roberto Carballes Baena και την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Madrid Open.

Για 3 ώρες και 25 λεπτά χρειάστηκε να παλέψει ο Alexander Zverev, προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για την πρόκριση στον 3ο γύρο του Madrid Open, σε μια αναμέτρηση που ήδη είχε ξεκινήσει σχετικά αργά, στις 10 το βράδυ τοπική ώρα.

Αν και βρέθηκε πίσω με σετ και με break, o Zverev επικράτησε του Carballes Baena με 6-7 (6), 7-5, 6-0 και έμεινε "ζωντανός" στο κυνήγι του 3ου τίτλου του στη Μαδρίτη.

Ο 26χρονος Γερμανός, ο οποίος προσπαθεί να βρει την αυτοπεποίθησή του και να παίξει και πάλι το καλύτερό του τένις στη χωμάτινη σεζόν, ταλαιπωρήθηκε αρκετά στην πρεμιέρα του στη Μαδρίτη, από τον μαχητικό Carballes Baena.

Στο 1ο σετ έσβησε διπλό set point στο 5-6, 15-40 και το έστειλε στη συνέχεια στο tie-break, όμως εκεί έχασε ένα set point στο 6-5 και τελικά ο Ισπανός το κέρδισε με 8-6 και μπήκε σε θέση οδηγού.

Ο Carballes Baena έκανε πρώτος και το break στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 4-3 και λίγο έλειψε να κλείσει τη μέρα στη Μαδρίτη με μια ακόμα έκπληξη, που δεν θα ήταν η μοναδική, αφού θυμίζουμε πως το μεσημέρι είχε αποκλειστεί ο Casper Ruud.

O Zverev ωστόσο είχε διαφορετική άποψη και ξεκίνησε μια αντεπίθεση διαρκείας μετά το break του Ισπανού, η οποία εξελίχθηκε σε μονόλογο και κατά κράτος κυριαρχία.

Αρχικά πήρε πίσω το break για το 4-4, στο 12ο game "έσπασε" ξανά τον αντίπαλό του για το break, ενώ είχε set point και για το 6-4, ενώ στο 3ο σετ δεν έχασε ούτε game, για να ολοκληρώσει έτσι το ματς κερδίζοντας τα 10 από τα 11 τελευταία games!

Δεν ήταν εύκολο, αλλά πήρε το ζητούμενο ο πρωταθλητής του 2018 και του 2021 στη Μαδρίτη, που θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο τον Γάλλο qualifier, Hugo Grenier. Ο τελευταίος, αφού απέκλεισε τον Diego Schwartzman στον 1ο γύρο, έβγαλε εκτός και τον Sebastian Korda σήμερα, κερδίζοντάς τον με 7-6 (5), 7-6 (7).

Στον 3ο γύρο προκρίθηκε και ο Holger Rune, που χρειάστηκε ένα πολύ μεγάλο tie-break στο 3ο σετ για να κάμψει την αντίσταση του Alexander Bublik, τον οποίο κέρδισε τελικά με 6-1, 4-6, 7-6 (9). Στο αποφασιστικό tie-break, o 19χρονος έσβησε ένα match point και τελικά πήρε τη νίκη στο 5ο δικό του match point.

Επόμενος αντίπαλος για τον Rune o Alejandro Davidovich Fokina, ο οποίος κέρδισε τον Albert Ramos Vinolas με 6-3, 6-4 και έδωσε συνέχεια στις καλές του εμφανίσεις στη χωμάτινη σεζόν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots