ATP
Γιόρτασε γενέθλια με πρόκριση στον τελικό ο Alcaraz (vids)

 
Γιόρτασε γενέθλια με πρόκριση στον τελικό ο Alcaraz (vids)
© Mutua Madrid Open
tn team Παρασκευή, 05 Μαϊος 2023 - 18:51

Ούτε ο Borna Coric κατάφερε να σταματήσει τα εντυπωσιακά σερί του Carlos Alcaraz, που πραγματοποίησε μια ακόμα μαγική εμφάνιση και πήρε ανήμερα των 20ών του γενεθλίων την πρόκριση για τον τελικό του Masters της Μαδρίτης.


Μια ακόμα σπουδαία πρόκριση για τον Carlos Alcaraz, που επιβλήθηκε με 6-4, 6-3 του Borna Coric στον πρώτο ημιτελικό της Μαδρίτης και εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό της Κυριακής.

Ο Alcaraz έφτασε τις 20 διαδοχικές νίκες επί ισπανικού εδάφους, μετρώντας 10 συνεχόμενες νίκες στη Βαρκελώνη και 10 στη Μαδρίτη. Επιπλέον, βελτίωσε το ρεκόρ του στη φετινή σεζόν στο πολύ εντυπωσιακό 28-2 νίκες. 

Ο Coric πάλεψε αρκετά την πρώτη ώρα του αγώνα και αφού έσβησε 2 break points για να κρατήσει το σερβίς του στο 1ο game, είχε την ευκαιρία του στο 4ο game, όταν ο Alcaraz χρειάστηκε να σβήσει break point για να κρατήσει το σερβίς του και να κάνει το 2-2.

 

Τελικά ο Ισπανός αξιοποίησε το momentum με το σβησμένο break point και έκανε το break στο επόμενο game, για να περάσει μπροστά με 3-2. Έπειτα φρόντισε να διατηρήσει αυτό το προβάδισμα και να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του σετ, που υπέγραψε με love service game για το 6-4.

Στο 2ο σετ ο Alcaraz έκανε πρώτος το break για το 2-1 και ο Coric τον ισοφάρισε στο αμέσως επόμενο. Ο Ισπανός ωστόσο είχε και άλλο break στο 5ο game, για να ανακτήσει το προβάδισμα.

Αυτή τη φορά δεν κινδύνεψε στο σερβίς του ο 20χρονος Ισπανός, έμεινε μπροστά μέχρι το τέλος του σετ και με νέο break στο 9ο game "σφράγισε" τη νίκη του, έπειτα από 1 ώρα και 40 λεπτά παιχνιδιού.

Ήταν η 10η διαδοχική νίκη στο tour για τον Alcaraz, που ακόμα δεν έχει χάσει παιχνίδι στη χωμάτινη σεζόν.

Στον τελικό της Κυριακής θα είναι το μεγάλο φαβορί, αφού σε κάθε περίπτωση θα αντιμετωπίσει κάποια έκπληξη, είτε τον qualifier Aslan Karatsev, είτε τον lucky loser Jan-Lennard Struff.

Αυτός θα είναι ο 4ος τελικός σε ένα Masters 1000 τουρνουά για τον Alcaraz, που έχει κερδίσει και τους 3 προηγούμενους, στο Μαϊάμι και στη Μαδρίτη το 2022 και στο Indian Wells φέτος.

Συνολικά θα είναι ο 13ος τελικός στην καριέρα του και θα διεκδικήσει τον 10ο τίτλο του (9-3 σε τελικούς). Για το 2023 έχει ήδη 5 τελικούς και θα διεκδικήσει τον 4ο τίτλο του, μετά το Μπουένος Άιρες, το Indian Wells και τη Βαρκελώνη.

Αν καταφέρει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στη Μαδρίτη, ο Ισπανός θα μειώσει κατά πολύ και τη διαφορά από το Νο.1 και τον Novak Djokovic, μόλις στους 5 βαθμούς συγκεκριμένα, που σημαίνει ότι θα έχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανακτήσει και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης στη Ρώμη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots