ATP
Δαβίδ εναντίον Γολιάθ στον τελικό της Μαδρίτης!

 
Δαβίδ εναντίον Γολιάθ στον τελικό της Μαδρίτης!
© Mutua Madrid Open
tn team Κυριακή, 07 Μαϊος 2023 - 9:46

Ο πολύ φορμαρισμένος, κορυφαίος του ταμπλό και υπερασπιστής του τίτλου, Carlos Alcaraz, θα αντιμετωπίσει στον σημερινό τελικό της Μαδρίτης την μεγάλη έκπληξη του τουρνουά, τον lucky loser, Jan-Lennard Struff.


Ο τελικός του Mutua Madrid Open θα γίνει την Κυριακή, στις 19:30 ώρα Ελλάδας, και θα μεταδοθεί από το COSMOTE SPORT 6HD.

O Alcaraz είναι αδιαμφισβήτητα το μεγάλο φαβορί αυτού του τελικού, με τον 20χρονο Ισπανό να ήταν έτσι κι αλλιώς ένα από τα μεγάλα φαβορί όταν ξεκινούσε το τουρνουά. Αυτές τις δυο εβδομάδες αποδείχτηκε πολύ σοβαρός, ξεπέρασε όλα του τα εμπόδια παρά την πίεση του φαβορί, για να φτάσει τις 20 διαδοχικές νίκες επί ισπανικού εδάφους, 10 στη Μαδρίτη και 10 στη Βαρκελώνη.

Στη Βαρκελώνη έκανε το back-to-back πριν 2 εβδομάδες και θα επιχειρήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του και στη Μαδρίτη, όπου θα διεκδικήσει τον 4ο τίτλο του σε διοργάνωση Masters 1000. Θα είναι ο 4ος τελικός του στην κατηγορία, αφού είχε κερδίσει και τους 3 προηγούμενους, στο Μαϊάμι και στη Μαδρίτη πέρσι και στο Indian Wells φέτος.

Συνολικά θα είναι ο 13ος τελικός για τον Alcaraz, που θα διεκδικήσει τον 10ο τίτλο της καριέρας του (9-3 σε τελικούς). Στην εκπληκτική του φετινή σεζόν, στην οποία έχει 28 νίκες σε 30 αναμερτήσεις (28-2), θα είναι κιόλας ο 5ος τελικός του, μετά από τις κατακτήσεις του Indian Wells, της Βαρκελώνης και του Μπουένος Άιρες, καθώς και τον χαμένο τελικό στο Ρίο.

Και βαθμολογικά είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για τον Alcaraz, αφού με μια επιτυχημένη υπεράσπιση του τίτλου του θα κρατήσει τους βαθμούς του και με την απώλεια που υπέστη ο Novak Djokovic, που δεν έπαιξε στη Μαδρίτη φέτος, θα μειώσει τη διαφορά του από τον Σέρβο στους 5 μόλις βαθμούς.

Αυτό σημαίνει πως στη Ρώμη θα έχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στο Νο.1 του κόσμου, αφού εκεί ο Djokovic θα έχει 1.000 βαθμούς να υπερασπιστεί και ο Ισπανός κανέναν.

Ο Struff είναι ο Δαβίδ της ιστορίας, αφού ήρθε από το πουθενά και "άρπαξε" τη δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε, μετά την ήττα του στα προκριματικά του τουρνουά από τον Aslan Karatsev σχεδόν 2 εβδομάδες πριν.

Μπήκε στο κυρίως ταμπλό ως lucky loser μετά την απόσυρση του Constant Lestienne ο 32χρονος Γερμανός, ο οποίος απέκλεισε κατά σειρά τους Lorenzo Sonego, Ben Shelton, Dusan Lajovic, Pedro Cachin, Στέφανο Τσιτσιπά και Karatsev, σε έναν επαναληπτικό του αγώνα τους στα προκριματικά, για να μπει στον σπουδαιότερο τελικό της καριέρας του.

Θα είναι μόλις ο 2ος τελικός του συνολικά, δυο χρόνια μετά την πορεία του μέχρι τον τελικό σε ένα άλλο χωμάτινο τουρνουά, το 250άρι του Μόναχο, όπου ηττήθηκε από τον Nikoloz Basilashvili.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα έχει κάτι να χάσει ο Struff, ο οποίος ακόμα και αν χάσει στον σημερινό τελικό, αναμένεται να κερδίσει 37 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη αύριο και να βρεθεί για 1η φορά στην καριέρα του στο Νο.28.

Αυτή θα είναι η 3η φορά που θα συναντηθούν Alcaraz και Struff. Ο Struff είχε κερδίσει τον Ισπανό στο Roland Garros με 3-0 σετ τον 2021, πολλά όμως έχουν αλλάξει από τότε. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως και στη δεύτερη συνάντησή τους, που ήταν πέρσι για τον 1ο γύρο του Wimbledon, o Struff είχε ταλαιπωρήσει αρκετά τον Alcaraz, που πήρε τελικά τη νίκη με 3-2 σετ.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (07/05):

Manolo Santana:
19:30 Carlos Alcaraz [1] v. Jan-Lennard Struff [LL] COSMOTE SPORT 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots