ATP
Απόλυτος κυρίαρχος στην Ισπανία ο Alcaraz! (vids)

 
Απόλυτος κυρίαρχος στην Ισπανία ο Alcaraz! (vids)
tennisnews team Κυριακή, 07 Μαϊος 2023 - 22:07

Ο Jan-Lennard Struff έβαλε πολύ δύσκολα στον Carlos Alcaraz, όμως ο 20χρονος Ισπανός κατάφερε να τον "λυγίσει" στα 3 σετ και να διατηρηθεί στον θρόνο του στη Μαδρίτη, φτάνοντας τις 21 συνεχόμενες νίκες επί ισπανικού εδάφους και τους 4 τίτλους σε Masters 1000 τουρνουά.


Σε έναν πολύ ωραίο τελικό, στον οποίο ο Struff έπαιξε το καλύτερό του τένις και έβαλε μια πολύ δύσκολη πρόκληση στον Alcaraz, ο νεαρός Ισπανός κατάφερε να σηκώσει την πίεση στους ώμους του και να πανηγυρίσει στο τέλος τη νίκη με 6-4, 3-6, 6-3, για να αναδειχθεί πρωταθλητής στη Μαδρίτη για 2η διαδοχική χρονιά.

Ο 20χρονος Carlos, ο οποίος γιόρτασε μόλις προχθές τα γενέθλιά του, υπερασπίστηκε με επιτυχία τους τίτλους που κέρδισε πέρσι σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη, με αποτέλεσμα να φτάσει τις 21 συνεχόμενες νίκες στην πατρίδα του (10 στη Βαρκελώνη και 11 στη Μαδρίτη).

Ήδη έφτασε τους 10 τίτλους στην καριέρα του το παιδί-θαύμα από τη Μούρθια, με τους 4 από αυτούς να είναι σε Masters 1000 τουρνουά, σε Μαδρίτη (2022, 2023), Μαϊάμι (2022) και Indian Wells (2023), ενώ έχει και ένα Grand Slam, το US Open του 2022.

Το ρεκόρ του σε τελικούς μεγάλων διοργανώσεων είναι 5-0 νίκες (4-0 στα Masters και 1-0 στα Slams), ενώ συνολικά το ρεκόρ του ως φιναλίστ είναι 10-3 νίκες.

O Struff, ο πρώτος ever lucky loser φιναλίστ σε ένα τουρνουά της σειράς Masters 1000, μπήκε πάρα πολύ διαβασμένος στο παιχνίδι και έκανε πολύ καλή δουλειά με τα ανεβάσματά του στο φιλέ, φέρνοντας τον Alcaraz σε δύσκολη θέση πολλές φορές.
Παρότι πήρε το break έπειτα από νευρικό ξεκίνημα του Γερμανού με συνεχόμενα διπλά λάθη από το 1ο game και προηγήθηκε με 2-0, ο Alcaraz βρέθηκε πίσω με 2-3 στο 1ο σετ.

Στη συνέχεια κατάφερε ωστόσο να "σπάσει" εκ νέου το σερβίς του Struff στο 7ο game, ανακτώντας το πάνω χέρι για το 4-3. Αφού επέστρεψε από το 0-40 στο 10ο game, ο Ισπανός υπερασπίστηκε με επιτυχία το σερβίς του και έκλεισε το 1ο σετ, κάνοντας το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Struff βρήκε το break που έψαχνε στο ξεκίνημα του 2ου σετ, όπου έκανε ιδανικό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 3-0. Στο 5ο game o Γερμανός κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του μετά από 5 σβησμένα break points και 8 ισοπαλίες, για να φτάσει στο 4-1.

Αφού ανέτρεψε και το 15-30 στο 9ο game, o Struff κράτησε ξανά το σερβίς του και διαμόρφωσε το 6-3, με το οποίο ολοκληρώθηκε το 2ο σετ.

O Alcaraz κλήθηκε να αποδείξει πως παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει στόφα μεγάλου πρωταθλητή, και το έκανε για ακόμα μια φορά με επιτυχία. Αρχικά βγήκε από τη δύσκολη θέση στο 3ο game του αποφασιστικού σετ, όπου έσβησε break point στο 1-1, 40-Α.

Στη συνέχεια έκανε εκείνος το break, αυτό που χώρισε τους δυο παίκτες στο 3ο σετ, για να προηγηθεί με 3-1. Δεν έχασε άλλον πόντο στο σερβίς του ο Ισπανός, που με 3 διαδοχικά love service games έφτασε με ασφάλεια στην κατάκτηση του σετ, ενώ ενδιάμεσα είχε και 2 break points για να κάνει το double break, κάτι που απέτρεψε ο Struff.

Αυτή ήταν η 2η νίκη του Alcaraz επί του Struff σε 3 συναντήσεις, με τον Ισπανό να φτάνει τις 29 νίκες στη φετινή σεζόν, σε 31 αναμετρήσεις (29-2).

Ήδη έχει κατακτήσει 4 τίτλους σε 5 τελικούς στη φετινή σεζόν ο Alcaraz, μετά από το 250άρι στο Μπουένος Άιρες, το Masters του Indian Wells και το 500άρι της Βαρκελώνης, αλλά και τον χαμένο τελικό που είχε στο 500άρι του Ρίο.

Αύριο, θα πλησιάσει τον Novak Djokovic στους 5 μόλις βαθμούς και θα τον ξεπεράσει αν απλά παίξει έναν αγώνα στη Ρώμη, ακόμα και αν τον χάσει!

Ο Struff από την πλευρά του έκανε το τουρνουά της ζωής του, αξιοποίησε και με το παραπάνω τη δεύτερη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε μετά την ήττα του από τον Aslan Karatsev στα προκριματικά, αφού μπήκε ως lucky loser στο κυρίως ταμπλό και απέκλεισε μεταξύ άλλων τους Στέφανο Τσιτσιπά και Karatsev, ενώ και στον τελικό έπαιξε σπουδαίο τένις.

Ήταν ο σημαντικότερος τελικός στην καριέρα του 32χρονου Γερμανού, που αύριο θα βρεθεί για 1η φορά στην καριέρα του στο Νο.28 της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας 37 θέσεις (από το Νο.65) και βελτιώνοντας κατά μια θέση το προηγούμενο career high του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots