ATP
Ρώμη: Στο ίδιο τέταρτο με Alcaraz ο Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 08 Μαϊος 2023 - 19:56

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι πιθανό να βρει στο δρόμο της στο Masters της Ρώμης τον Carlos Alcaraz από τα προημιτελικά - που σημαίνει πως δεν μπορεί να συναντηθεί με τον Novak Djokovic πριν από τον τελικό. Δείτε αναλυτικά την κλήρωση του Internazionali BNL d' Italia.

Ο Τσιτσιπάς θα κάνει την πρεμιέρα του στη Ρώμη στον 2ο γύρο, όπου θα συναντήσει έναν εκ των Dusan Lajovic και Nuno Borges. Δεν θα είναι μια εύκολη πρεμιέρα για τον Στέφανο, αφού αμφότεροι οι δυο πιθανοί του αντίπαλοι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και λατρεύουν να αγωνίζονται στο χώμα, ειδικά ο Lajovic, ο οποίος κέρδισε πρόσφατα τους Andrey Rublev και Djokovic για να κατακτήσει το τουρνουά της Μπάνια Λούκα.

Εφόσον επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, ο Στεφ έχει πιθανό αντίπαλο τον Yoshihito Nishioka στον 3ο γύρο, τους Frances Tiafoe και Lorenzo Musetti στον 4ο γύρο και τον καλύτερο παίκτη του κόσμου αυτή τη στιγμή, Carlos Alcaraz, στα προημιτελικά.

Ο Ισπανός θα κάνει την πρεμιέρα του απέναντι σε έναν εκ των Albert Ramos-Vinolas και Francesco Passaro και στη συνέχεια διασταυρώνεται με τον Jiri Lehecka στον 3ο γύρο και με τους Borna Coric και Daniel Evans στον 4ο γύρο.

Στα ημιτελικά, Alcaraz και Τσιτσιπάς διασταυρώνονται με τους Daniil Medvedev και Andrey Rublev. Ο Medvedev έχει στη μεριά του και τον Alexander Zverev, με τον οποίο μπορεί να συναντηθεί στον 4ο γύρο.

Στην άλλη μεριά του ταμπλό και πιθανός αντίπαλος των Τσιτσιπά και Alcaraz μόνο στον τελικό, είναι οι Novak Djokovic, Casper Ruud, Holger Rune και Jannik Sinner. O Djokovic έχει πιθανή πρεμιέρα κόντρα στον ταλαντούχο Luca Van Assche, με τον οποίο είχε έρθει αντιμέτωπος συναντώντας αρκετές δυσκολίες και στην Μπάνια Λούκα, ενώ στον 3ο γύρο έχει πιθανούς αντιπάλους τους Stan Wawrinka και Grigor Dimitrov και στον 4ο γύρο τους Cameron Norrie και Alex De Minaur. Στα προημιτελικά ο Σέρβος διασταυρώνεται με τους Rune και Felix Auger-Aliassime.

Ο Ruud από την πλευρά του διασταυρώνεται με τον Sinner στα προημιτελικά, με τον Ιταλό να έχει και το κοινό με το μέρος του, σε ένα τουρνουά που πολλοί περιμένουν πολλά απ' αυτόν.

Το ταμπλό του Τσιτσιπά:

1ος γύρος: bye
2ος γύρος:
Lajovic/Borges
3ος γύρος:
Nishioka
4ος γύρος:
Tiafoe/Musetti
Προημιτελικά:
Alcaraz
Ημιτελικά:
Rublev/Medvedev
Τελικός:
Djokovic/Ruud/Rune/Sinner

Πιθανοί προημιτελικοί:

Δείτε αναλυτικά το ταμπλό των ανδρών στο 1000άρι της Ρώμης:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots