ATP
Madrid Open: Απολογία των διοργανωτών για τον τελικό του διπλού

 
Madrid Open: Απολογία των διοργανωτών για τον τελικό του διπλού
© Mutua Madrid Open
tn team Πέμπτη, 11 Μαϊος 2023 - 17:24

Μετά τις μεγάλες διαστάσεις που πήρε η πρωτοφανής απόφαση των διοργανωτών του Madrid Open να μην αφήσουν τις παίκτριες να μιλήσουν μετά τον τελικό του διπλού γυναικών, το τουρνουά απολογήθηκε και επίσημα στις 4 παίκτριες.

Την Κυριακή, πριν από τον τελικό των ανδρών στον οποίο έπαιζε ο Carlos Alcaraz, οι διοργανωτές του Mutua Madrid Open επέλεξαν να κλείσουν με "fast track" διαδικασίες τον τελικό του διπλού γυναικών, μην αφήνοντας καν τις παίκτριες να εκφωνήσουν λόγους.

Υπήρξε μια πολύ σύντομη απονομή, στην οποία απλά δόθηκαν το τρόπαια στις 4 παίκτριες, για να μπορέσουν να τις φωτογραφίσουν οι φωτογράφοι. Μετά απ' αυτό αποχώρησαν από το Manolo Santana, που προετοιμάστηκε για την έναρξη του τελικού των ανδρών.

Λίγο αργότερα η Coco Gauff έγραψε τον λόγο της στο Twitter, γνωστοποιώντας και το ζήτημα στο ευρύ κοινό. Το ίδιο έκανε και η Victoria Azarenka, που είπε ότι δεν ήξερε πως να εξηγήσει στον γιο της ότι δεν μπόρεσε να του μιλήσει και να του αφιερώσει τον τίτλο στην απονομή.

Σήμερα, μετά από αρκετές μέρες καθυστέρηση πάντως και αφού το θέμα αντί να αποσιωπηθεί έλαβε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, ο ισχυρός άνδρας του τουρνουά, Gerard Tsobanian, έβγαλε επίσημη ανακοίνωση, που ζητάει συγγνώμη από τις παίκτριες. Αξίζει να σημειωθεί πως πριν λίγες μέρες οι βρετανικές Times είχαν ζητήσει κάποιο σχόλιο για τη διοργάνωση, αλλά είχε αρνηθεί να το κάνει.

"Ζητάμε ειλικρινή συγγνώμη απ' όλες τις παίκτριες, τους παίκτριες και τους συνεργάτες που περίμεναν περισσότερα από το Mutua Madrid Open. Το ότι δεν δόθηκε η δυνατότητα στις φιναλίστ μας στο διπλό γυναικών να ευχαριστήσουν τους συνεργάτες τους ήταν απαράδεκτο και απολογούμαστε ευθέως στις Victoria (Azarenka), Beatriz (Haddad Maia), Coco (Gauff) και Jessica (Pegula). Δουλεύουμε μεταξύ μας, αλλά και με την WTA, για να αναθεωρήσουμε το πρωτόκολλο μας και δεσμευόμαστε να είμαστε καλύτεροι στο μέλλον. Κάναμε ένα λάθος και αυτό δεν πρόκειται να επαναληφθεί", είπε συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος του Madrid Open, Gerard Tsobanian.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots