ATP
Έκλεισε το ματς ο Τσιτσιπάς (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tennisnews team Κυριακή, 14 Μαϊος 2023 - 15:34

O Στέφανος Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε την αναμέτρησή του με τον Nuno Borges σήμερα, εξασφαλίζοντας την είσοδό του στον 3ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia.

Αυτό που ξεκίνησε χθες, κάνοντας την περισσότερη δουλειά, ολοκληρώθηκε σήμερα από τον Στέφανο Τσιτσιπά, που επικράτησε του Nuno Borges με 6-3, 6-3 του Πορτογάλου.

Θυμίζουμε πως ο αγώνας είχε ξεκινήσει χθες το απόγευμα, με αρκετές ώρες καθυστέρηση εξαιτίας της βροχής. Ο Τσιτσιπάς είχε κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα για το 3-0 και χωρίς να κινδυνέψει ούτε στιγμή από τη γραμμή του σερβίς, κατέκτησε το 1ο σετ με 6-3.

Στο 2ο σετ, όπου είχε αρχίσει από το ξεκίνημά του το ψιλόβροχο, ο Στέφανος ήταν πάλι αισθητά καλύτερος και τελικά πήρε και το break στο 5ο game, για το 3-2. Είχε ευκαιρία για διπλό break στο 7ο game, αλλά ο Πορτογάλος άντεξε και μείωσε σε 4-3, με τη βροχή να δυναμώνει τα τελευταία δευτερόλεπτα του game και τους δυο παίκτες αμέσως να φεύγουν απ' το γήπεδο μετά το τέλος του.

Τελικά το ματς συνεχίστηκε σήμερα στο ίδιο γήπεδο, την Grand Stand Arena του Foro Italico, με τον Στέφανο να μην συναντά καμία δυσκολία να ολοκληρώσει τη δουλειά. Αφού κράτησε εύκολα το σερβίς του για το 5-3, ο Έλληνας πρωταθλητής "κλείδωσε" τη νίκη με ένα break στο 9ο game, έπειτα από 70 λεπτά καθαρού αγώνα.

Ο Τσιτσιπάς, φιναλίστ πέρσι στη Ρώμη, θα πρέπει να επιστρέψει αύριο στο court, για τον 3ο γύρο. Θα αντιμετωπίσει τον Lorenzo Sonego, που κατάφερε να πάρει από χθες την πρόκριση, επικρατώντας του Yoshihito Nishioka με 7-5, 6-3.

Αυτή θα είναι η 3η φορά που θα συναντηθεί ο Τσιτσιπάς με τον Sonego, έχοντας κερδίσει τον Ιταλό στις δυο άλλες αναμετρήσεις τους, που ήταν και οι δυο το 2021, σε Μαϊάμι και Σινσινάτι. Θα είναι πάντως η 1η φορά που θα τον αντιμετωπίσει στο χώμα, όπως θα είναι και η 1η φορά που θα τον βρει στη Ρώμη, δηλαδή σε ένα "εχθρικό" κοινό για εκείνον.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots