ATP
ΒΟΜΒΑ ΣΤΗ ΡΩΜΗ: Ο Alcaraz έχασε από το Νο.135 του κόσμου! (vids)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Mutua Madrid Open
tn team Δευτέρα, 15 Μαϊος 2023 - 16:14

Βόμβα μεγατόνων έσκασε στη Ρώμη, καθώς ο Carlos Alcaraz, ο οποίος θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, ηττήθηκε από τη μεγάλη έκπληξη του τουρνουά, το Νο.135 του κόσμου, Fabian Marozsan. Ήταν μόλις η 3η ήττα του Ισπανού στη σεζόν και η 1η που δεν έρχεται σε ημιτελικό ή τελικό!

Απ' ότι φαίνεται χρειάζεται να ξαναγεμίσει τις μπαταρίες του ο Carlos Alcaraz, που σήμερα σίγουρα δεν ήταν στα καλύτερά του, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως δεν είχε απέναντί του έναν εξαιρετικό αντίπαλο.

Ο 23χρονος Marozsan από την Ουγγαρία, που από το Νο.135 του κόσμου μπήκε στο ταμπλό της Ρώμης μέσα από τα προκριματικά, πραγματοποίησε ένα σπουδαίο ματς και πέτυχε δίχως αμφιβολία τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, με 6-3, 7-6 (4), επί του 20χρονου Ισπανού.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της φετινής σεζόν, αφού ήρθε σε ένα χρονικό σημείο που ο Alcaraz ήταν το μεγάλο φαβορί του τουρνουά και τις τελευταίες εβδομάδες ήταν ο καλύτερος παίκτης του κόσμου.

Ο Ισπανός προερχόταν από 11 διαδοχικές νίκες, ενώ μπαίνοντας σ' αυτό το ματς είχε κερδίσει τα 30 από τα 32 φετινά του ματς, με μόνες ήττες του σε έναν τελικό, στο Ρίο της Βραζιλίας από τον Cameron Norrie - μόλις στο δεύτερο τουρνουά του μετά την πολύμηνη απουσία του από τον διπλό τραυματισμό που πέρασε - καθώς και στα ημιτελικά του Miami Masters, από τον Jannik Sinner.

Αυτή ήταν η 1η του φετινή ήττα πριν από ημιτελικό, καθώς και η 1η του φετινή ήττα με 2-0 σετ!

Ο Marozsan, ο οποίος απέκλεισε τους Corentin Moutet και Jiri Lehecka στα 3 σετ για να φτάσει μέχρι εδώ, χρειάστηκε να σβήσει break point στο 1ο κιόλας game, όμως αργότερα αξιοποίησε ένα κακό game του Alcaraz από τη γραμμή του σερβίς, για να κάνει πρώτος το break και να προηγηθεί με 3-1.

Κατάφερε να εκμεταλλευτεί το προβάδισμα αυτό και δεν άφησε τον Alcaraz, ούτε την πίεση να τον καταβάλλει, διατηρώντας τον έλεγχο ως το τέλος του σετ. Μάλιστα, είχε love service games στα 2 τελευταία games που σέρβιρε στο σετ.

Στο 2ο σετ ο Ούγγρος έκανε ξανά πρώτος το break. Αρχικά φλέρταρε με αυτό στο 5ο game, όπου ο Alcaraz ανέτρεψε το 0-40 και κράτησε το σερβίς του για να περάσει μπροστά με 3-2.

Τελικά το break ήρθε για τον 23χρονο στο 7ο game, όμως ο Alcaraz κατάφερε να απαντήσει στο επόμενο game και να ισοφαρίσει σε 4-4, κάνοντας break στο πρώτο break point που είχε στη διάθεσή του μετά από εκείνο του εναρκτήριου game. 

Έως εδώ, το παιχνίδι θύμιζε αρκετά μια αντίστοιχη δύσκολη κατάσταση που είχε περάσει ο Alcaraz στην πρεμιέρα του στη Μαδρίτη, όταν επέστρεψε από σετ και break πίσω για να κερδίσει τον Emil Ruusuvuori.

O Alcaraz κατάφερε μάλιστα να προηγηθεί με 4-1 στο tie-break, δείχνοντας πως είχε τον έλεγχο σε εκείνο το σημείο και θα έκανε το πρώτο βήμα για την ανατροπή. Δεν το άφησε όμως να συμβεί ο Marozsan, ο οποίος έπαιξε θαρραλέο και πολύ επιθετικό τένις για να κερδίσει 6 πόντους στη σειρά και να ανατρέψει το tie-break, ολοκληρώνοντας τον μεγάλο θρίαμβό του σε 1 ώρα και 40 λεπτά αγώνα. 

Δίχως καμιά αμφιβολία η σημαντικότερη στιγμή για τον Ούγγρο τενίστα, που την επόμενη εβδομάδα μπορεί να κερδίσει έως και 21 θέσεις, ενώ αν κερδίσει ακόμα ένα παιχνίδι στη Ρώμη, θα μιλάμε πια για το ντεμπούτο του στο Top 100.

Ο Alcaraz, ο οποίος θα περάσει στο Νο.1 του κόσμου την επόμενη Δευτέρα, αλλά έχασε μια ευκαιρία να αποκτήσει και διαφορά από τον Novak Djokοvic, θα χρειαστεί σίγουρα ξεκούραση μετά από τόσα συνεχόμενα γεμάτα τουρνουά, ώστε να πάει στο Παρίσι για το Roland Garros φρέσκος και παραμένοντας φυσικά ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο.

Στον 4ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia, o Marozsan θα αντιμετωπίσει τον Borna Coric, που κέρδισε νωρίτερα τον Roberto Carballes Baena με 7-6 (3), 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots