ATP
Djokovic: "Ίσως και να με χτύπησε εσκεμμένα, δεν ήταν fair play"

 
Djokovic: "Ίσως και να με χτύπησε εσκεμμένα, δεν ήταν fair play"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τρίτη, 16 Μαϊος 2023 - 20:49

O Novak Djokovic δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του με τη συμπεριφορά του Cameron Norrie στη σημερινή τους αναμέτρηση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως όλα όσα έκανε μπορεί να επιτρεπόντουσαν βάσει κανονισμών, ήταν όμως "unfair".

Ο Djokovic μίλησε για την φάση που έκανε τον γύρο του διαδικτύου, στο οποίο ο Norrie τον χτύπησε με την μπάλα σε ένα smash ενώ εκείνος είχε γυρίσει την πλάτη του και είχε παρατήσει τον πόντο, λέγοντας πως πιθανότατα ήταν μια κίνηση που έγινε συνειδητά.

"Είδα το βίντεο και ίσως με χτύπησε εσκεμμένα. Δεν ξέρω αν με είδε, αλλά περιφερειακά πάντα μπορείς να δεις που βρίσκεται ο άλλος παίκτης στο court. Η μπάλα πήγαινε αργά και ήταν πολύ κοντά στο φιλέ. Εγώ είχα γυρίσει την πλάτη μου, γιατί αυτός ο πόντος είχε τελειώσει για μένα."

Δεν ήταν όμως μόνο αυτό που εκνεύρισε τον Djokovic, που έκανε λόγο για unfair συμπεριφορά από τον Βρετανό τενίστα. Όταν έκανε το break στο 2ο σετ και πέρασε μπροστά με 5-4, αμέσως πριν σερβίρει για το ματς δηλαδή, ο Norrie πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, κάτι που επίσης ήταν ύποπτο σύμφωνα με τον Σέρβο. Επίσης τον ενόχλησαν οι πανηγυρισμοί του Βρετανού.

"Ήταν ένας συνδυασμός πραγμάτων. Όλα αυτά που έκανε ήταν πράγματα που επιτρέπονται. Επιτρέπεται να πάρει ιατρικό τάιμ άουτ, επιτρέπεται να χτυπήσει τον παίκτη με την μπάλα, επιτρέπεται να πανηγυρίζει στη μούρη μου σχεδόν σε κάθε πόντο από την αρχή του αγώνα. Στα αποδυτήρια οι παίκτες γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι fair play, ότι δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε έτσι μεταξύ μας. Επιτρέπεται όμως", είπε χαρακτηριστικά ο κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων, καταλήγοντας:

"Τα πάω καλά με τον Cameron, έχουμε προπονηθεί μαζί στο παρελθόν. Είναι καλό παιδί και δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό. Εκείνος το έφερε όμως και εγώ απάντησα. Δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κάποιον που φέρεται έτσι να μου λυγίσει το κεφάλι. Θα απαντήσω. Αυτό είναι όλο. Ό,τι συμβαίνει στο court, μένει εκεί και προχωράμε."

Ο Djokovic πάντως θα είναι στα προημιτελικά του Masters της Ρώμης για 17η φορά στη σειρά και θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη τον Holger Rune, για μια θέση στην τελική 4άδα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots